Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El síndic d'Aran exigeix la retirada dels óssos alliberats

El síndic d'Aran exigeix la retirada dels óssos alliberats

Per Francés Boya, l'agressió a un veí marca un "punt d'inflexió" en la política de reintroducció dels governs francès i català

24/10/2008 11:53

El síndic d'Aran, Francés Boya, ha exigit la retirada dels set óssos reintroduïts que es calcula que actualment hi ha a la Val d'Aran. Ho ha fet després que aquest dijous una óssa hagi atacat un caçador a qui provocat ferides al braç i a la cama.

Boya ha assegurat que aquest accident suposa un 'punt d'inflexió' en la reintroducció d'óssos promoguda pels governs francès i català. Fins ara ja s'havia denunciat atacs a ovelles i bestiar, però pel síndic l'atac a una persona obliga a aturar el projecte.

Per això, Boya ha demanat que els óssos siguin capturats i traslladats en un lloc on no comportin perill 'per les persones', malgrat això signifiqui tancar-los. D'altra banda, el caçador ferit ha estat donat d'alta aquest dijous a la tarda.

Per tot plegat, Boya ha parlat aquest dijous a la tarda amb el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, per demanar una reunió conjunta entre la Conselleria de Medi Ambient, el Ministeri de Medi Ambient i el Consell General d'Aran que servirà precisament per demanar la retirada dels óssos.

En aquest sentit, exigeixen com a mesura prioritària la captura de l'óssa Hvala, que ha atacat el caçador, i que encara porta el collar identificador. Demanen que es tregui del territori i la creació d'un equip de seguiment per saber on es troben els set óssos que hi ha actualment a la Val d'Aran.

El ple del Consell General d'Aran d'aquest pròxim dimarts votarà una moció on hi haurà totes aquestes peticions, per fer-les arribar després a la Generalitat i l'Estat.

Mostrar formulari de contacte