Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Síndic d'Aran no entén la "fòbia i intolerància" del govern espanyol cap a Catalunya i l'aranès

El Síndic d'Aran no entén la "fòbia i intolerància" del govern espanyol cap a Catalunya i l'aranès

21/09/2011 17:30

El Síndic d'Aran, Carlos Barrera, es pregunta perquè l'Estat espanyol té "aquesta fòbia i intolerància cap a Catalunya", amb motiu de l'admissió a tràmit del Tribunal Constitucional (TC) del recurs que va presentat el govern espanyol contra la Llei de l'aranès. Barrera que és "incoherent i antinatura" que l'Estat vagi en contra del que va signar a la Carta Europea de les llengües regionals i minoritàries, ja que amb aquesta aprovació l'Estat dóna potestat als Parlaments autonòmics perquè fixin l'oficialitat de les llengües que considerin oportunes, tal com ha fet el Parlament de Catalunya. A més, Barrera considera que aquest recurs no té "cap sentit" ja que la resolució es prendrà sobre una interpretació jurídica.

Carlos Barrera ha fet aquestes declaracions a Lleida després d'una reunió mantinguda amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. El president ha explicat que la d'aquest dimecres ha estat una trobada institucional amb motiu de l'inici de la nova legislatura i ha destacat que la Diputació col·laborarà amb l'Aran amb tot allò que necessiti, com ara aspectes relacionats amb l'assistència municipal, turisme, recaptació d'impostos o seguretat.

Reñé ha dit que les dues institucions aniran de la mà també en la defensa de la Llei de l'aranès perquè "és el que demanen els ciutadans i el país". "Quan es fan les coses dins d'un marc d'absoluta convivència, no és normal que es vulguin imposar normes que van més enllà de la voluntat del poble", ha afirmat.

Mostrar formulari de contacte