Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Síndic d'Aran vol un Aran "obert, respectat i fort"

El Síndic d'Aran vol un Aran "obert, respectat i fort"

18/02/2010 11:48

El projecte que el Síndic d'Aran, Francesc Boya, vol per l'Aran és "el d'un país obert, respectat i fort". Així ho ha dit en una conferència aquest dimecres, en la qual també ha afegit que l'Aran és "un poble de naturalesa optimista, que ha sabut superar tot tipus de desafiaments, en preservar la seva identitat i el seu autogovern".

Referint-se a la nova organització territorial catalana, Boya ha assegurat que el Parlament "ha de respectar la voluntat del poble aranès" i ha contraposat la 'contundència' demostrada pel seu Govern davant de la nova Llei de vegueries amb l'actitud de l'oposició, "que no va saber oposar-se a la inclusió de l'Aran com una comarca de Catalunya en mapa territorial promogut per Pujol".

El Síndic ha criticat també aquest dimecres que CiU "s’hagui apropiat indegudament" de la proposta aranesa per la Llei d'Aran, perquè "el text pertany a totes les forces polítiques que van arribar a un consens". Boya ha reconegut que es necessita "una societat forta i cohesionada" i ha defensat el seu projecte "cívic, integrador i transversal". Segons informa l'ACN, alhora, ha reforçat el seu compromís pel "valor de la participació" i per a la consolidació de l'autonomia per mitja d'una gestió "eficient, propera i transparent".

Durant la conferència, el Síndic ha exposat les principals línies d'actuació pels propers anys en els diversos àmbits en el Conselh Generau. En finalitzar l'acte, Boya ha obert un procés de participació pública per tal d'incorporar les aportacions personals dels representants de la societat civil aranesa, que han de servir per elaborar un document marc de bon govern.

Mostrar formulari de contacte