Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Síndic de Greuges de Catalunya visitarà la Seu el pròxim dia 29 d'abril

El Síndic de Greuges de Catalunya visitarà la Seu el pròxim dia 29 d'abril

Rafael Ribó atendrà les persones interessades a parlar amb ell a l’edifici de les Monges i també visitarà el Sant Hospital de la Seu La sala Sant Domènec acull l’exposició itinerant ‘Obrim portes als drets’
Rafael Ribó - Síndic de Greuges
21/04/2009 11:57

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, té previst visitar la Seu el pròxim dimecres, dia 29 d’abril. Coincidint amb aquesta visita, el defensor estarà obert a les consultes o queixes dels ciutadans sobre les administracions públiques. L’equip de treball de Ribó atendrà les persones a la tercera planta de l’edifici de les Monges, amb accés pel carrer Capdevila.

Els interessats han de concertar l’entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o bé enviant un correu electrònic a sindic@sindic.cat. En el contacte hauran d’indicar el seu nom i número de telèfon. L’horari d’atenció al públic s’ha establert a partir de les deu del matí i fins a les dues del migdia, i des de dos quarts de cinc de la tarda i fins a dos quarts de set del vespre.

A més d'aquest acostament al ciutadà, Rafael Ribó també aprofitarà l'estada a la Seu per entrevistar-se amb representants de diferents institucions púbilques. En el seu programa inclou una visita al Sant Hospital de la Seu. Allà serà rebut pel comitè de direcció.

D’altra banda, la Sala de Cultura de Sant Domènec acull des de la setmana passada l’exposició ‘Obrim portes als drets’. Aquesta mostra vol commemorar, al llarg de l’any 2009, tres dates assenyalades de la història i la vida de la institució: els 600 anys de la creació per part del rei Martí l’Humà de la primera institució de defensa de drets a Catalunya, anomenada, el 1409, provisor de greuges; 30 anys de la recuperació de la figura del defensor amb l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 1979; i 25 anys de la Llei reguladora del Síndic i fundació de la institució actual.

L’exposició ha estat especialment pensada i dissenyada perquè sigui itinerant. El Síndic té com a objectiu amb aquesta iniciativa “fer arribar a tots els pobles i les ciutats de Catalunya no només la història de la institució, sinó també la seva utilitat per als ciutadans”.