Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Síndic Municipal de Greuges de la Seu atén 13 queixes i 101 consultes durant el 2010

El Síndic Municipal de Greuges de la Seu atén 13 queixes i 101 consultes durant el 2010

Àngel Rúbio presenta aquest dilluns davant el ple municipal l'informe-memòria de l'any passat, en què destaca la problemàtica de la zona blava En aquest exercici disminueixen les queixes presentades per part dels ciutadans, mentre que augmenten de manera considerable les consultes
Àngel Rúbio - Síndic de Greuges de la Seu
11/07/2011 14:28

El Síndic Municipal de Greuges-Defensor del Ciutadà de la Seu d'Urgell, Àngel Rúbio, presentarà aquest dilluns al vespre davant el ple de la Corporació municipal l'informe-memòria de les actuacions realitzades durant l'any 2010. 

En el document hi destaca la davallada del nombre de queixes, que passen de 18 el 2009, a 13 el 2010. Al respecte, Àngel Rúbio assegura que es deu a la negativa per part dels ciutadans a signar qualsevol document. "Prefereixen fer una consulta verbal”, afirma. Tanmateix, Rúbio es marca com a objectiu “cercar fórmules per atansar-se al urgellencs i que la confiança dipositada en ell sigui absoluta”.

L'altre aspecte destacat de la memòria de 2010 és que les consultes presentades han augmentat considerablement respecte l'any 2009. Així, s'ha passat de les 61 peticions d'informació d'ara fa dos anys a les 101 presentades durant l'any 2010.

Pel que fa a la resolució de les qüestions, l'informe-memòria recull que un total de 13 queixes presencials formalitzades l'any passat ja han quedat resoltes i tancades. Per temàtica, les qüestions més conflictives presentades a Àngel Rúbio es distribueixen en aspectes com la via pública (8); i sobre la pròpia administració (5). Per sexes, l'informe detalla que 54% de les queixes les han presentades dones, mentre que el 31% han estat homes. Un 15% de les queixes són d'ofici.

En relació amb les consultes, els homes n'han realitzat el 53% del total, mentre que les dones han estat les promotores del 47% restant. Les temàtiques de les consultes han estat sobre convivència ciutadana (35); via pública (31), festes (2); l'administració (9); ajuts per subvencions (4); benestar social (3); empreses del sector privat (12); urbanisme (5); i l'hospital (1).

Zona blava

El Síndic Municipal de Greuges-Defensor del Ciutadà de la Seu ha volgut remarcar en el balanç de la gestió de l'últim any la problemàtica de la zona blava. Segons comenta Àngel Rúbio, aquest tema ha estat “el cavall de batalla” pel que fa a queixes i consultes. És per això que Rúbio fa una reflexió en què manifesta "la disconformitat amb la forma de procedir dels vigilants de la zona blava”. L'informe ressalta el comportament "desconsiderat i de gairebé mala educació" d'aquests treballadors quan s'adrecen als ciutadans que els demanaven una explicació sobre la multa.

Per abordar aquesta qüestió, el síndic de greuges ha mantingut recentment una reunió amb l'alcalde urgellenc, el gerent de l'empresa concessionària de la zona blava al nostre municipi, així com amb el cap de la policia municipal. Tot i que Àngel Rúbio afirma que “em consta que l'Ajuntament no té un afany recaptatori i així ho crec”, recomana que no es renovi la concessió a l'empresa adjudicatària.

Entre les conclusions del síndic hi ha també la recomanació que s'inclogui en el reglament orgànic municipal el reglament que el Fòrum de Síndics té elaborat com a eina reguladora de les relacions entre la Sindicatura i l'administració local.

Una altra petició és tenir accés a una còpia de l'estudi de mobilitat per trobar solucions al greu problema de circulació existent al carrer de Garriga i Massó en determinades franges horàries.

A més, Rúbio també proposa una revisió del reglament de convivència ciutadana, sobretot per posar-lo al dia pel que fa als sorolls ambientals.

Espai propi

Àngel Rúbio ha anunciat en roda de premsa que al llarg d'aquesta setmana li serà designat un espai propi dins de les dependències municipals per poder treballar i atendre als ciutadans.

Mostrar formulari de contacte