Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Sant Hospital de la Seu ja disposa d'un TAC

El Sant Hospital de la Seu ja disposa d'un TAC

La remodelació de l'àrea de radiologia triplica la superfície per als diagnòstics i permet captar, guardar i enviar imatges en format digital La consellera de Salut, Marina Geli, també ha visitat l'espai del futur consultori d'Organyà i la unitat mòbil de mamografia instal.lada a Oliana
Sant Hospital - Radiologia
17/07/2009 13:54

La consellera de Salut, Marina Geli, i el president del Patronat del Sant Hospital, Albert Batalla, han inaugurat aquest matí la nova àrea de diagnòstic per imatge a l'hospital de la Seu.

La nova àrea, de 540 m2, triplica la superfície fins ara disponible. Compta amb nou equipament radiològic, que possibilita l'obtenció d’imatges en format digital i que permet la seva fàcil transmissió a distància i emmagatzemament. S’han adquirit un equip de radiologia convencional de suspensió de sostre, un telecomandament, un ecògraf i un arc quirúrgic per renovar els existents fins ara.

També s’ha dotat els servei amb un TAC de 16 corones que evitarà els desplaçaments dels malalts per a la realització d’aquesta prova. La inversió total de les obres i equipament ha estat de 1.900.000 euros. Amb aquests nous equipaments i tecnologia es reforça la capacitat diagnòstica de l’hospital de la Seu d’Urgell.

Després de la inauguració a la Seu, Marina Geli s'ha desplaçat a Organyà. L'alcalde, Antoni Fiol, li ha mostrat els terrenys destinats a la construcció d’un nou consultori mèdic municipal que substituirà l’actual. La consellera ha finalitzat l'estada a la comarca a Oliana, on ha visitat la unitat mòbil de mamografia, que per primer cop presta servei a l’Alt Urgell. Posteriorment, ha presentat les innovacions del Programa de detecció precoç del càncer de mama a l’ajuntament de la localitat.

La posada en marxa de la nova àrea del Sant Hospital suposa la finalització de la segona fase de les obres de modernització. En una primera fase es va abordar la remodelació del bloc quirúrgic. Properament s’iniciaran les obres d’ampliació dels serveis d’urgències i admissions, com a tercera i última fase.

Pla de prevenció del càncer de mama

Per que fa a la prevenció del càncer de mama a l'Alt Pirineu i Aran, la Generalitat ha realitzat uns canvis d’organització. D’una banda, s’han creat unitats de detecció precoç als hospitals de la regió, amb implicació dels serveis d’admissions i radiologia. També s’ha contractat un mamògraf mòbil perquè les dones no hagin de desplaçar-se. Durant l'última quinzena de juliol l'aparell ha visitat per primera vegada el Pont de Suert, Sort, Esterri d’Àneu i Oliana. Aquesta activitat es preveu repetir-la un o dos cops cada any en funció de les necessitats.

Una altra millora significativa ha estat la utilització d’un programa informàtic que permet agilitar molt els informes mèdics. Les dones que vulguin informació sobre el programa poden adreçar-se a tots els hospitals i centres d’atenció primària del Pirineu i Aran.

Mostrar formulari de contacte