Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Sant Hospital estrena un servei d'alertes via SMS

El Sant Hospital estrena un servei d'alertes via SMS

S'informarà als usuaris amb tres dies d'anticipació de les cites mèdiques i les proves programades El CAP de la Seu continua l'estudi genètic d'habitants autòctons del Pirineu per prevenir malalties
Sant Hospital
03/04/2015 10:06

La Fundació Sant Hospital acaba de posar en marxa aquest mes un nou servei d'alertes. Consisteix en avisar mitjançant SMS als usuaris per tal de recordar-los, amb tres dies d’anticipació, les cites mediques i les proves programades.

D'aquesta manera, es vol millorar la comunicació amb els usuaris i facilitar la planificació de l'activitat del centre, per tal d'evitar sempre que sigui possible les anul·lacions.

D'altra banda, el CAP de la Seu d'Urgell continua amb l'elaboració d'un estudi per al qual busquen habitants originaris del Pirineu. Es tracta d'un treball liderat pel Professor Pedro Moral, del departament de Biologia Animal i Antropologia de la Facultat de Biologia de la UB. Aquest grup d'investigadors està treballant amb estudis molt interessants de genètica, amb col·laboració amb altres grups pioners de diferents parts del mon.

La seva idea es poder recollir una gran mostra representativa de gens (ADN) de la població autòctona pirinenca, per tal de tenir una genoteca (biblioteca de gens) d'aquesta població. Cal una petita mostra de sang de cada participant (de 5 a 10 ml només), i omplir un petit qüestionari, on hi ha dades bioantropològiques (origen dels pares i avis, pes, estatura, estil de vida, malalties prèvies i alguna altra informació senzilla).

Amb aquesta informació s'intentarà relacionar diferents gens amb diferents malalties cardiovasculars, i es guardarà tot aquest material genètic per futures investigacions posteriors. Òbviament l'estudi està aprovat pel Comitè d’Ètica de la Universitat Autònoma i està aprovat pel Ministerio de Sanidad.

Per poder ser voluntari, cal que almenys 3 dels quatre avis de l'interessat siguin autòctons del Pirineu.

Mostrar formulari de contacte