Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Sant Hospital incorpora noves butaques i n'elimina el pagament

El Sant Hospital incorpora noves butaques i n'elimina el pagament

El centre urgellenc suprimeix la polèmica decisió de cobrar 5 euros per nit per poder reclinar els seients. La nova adquisició s'ha fet per valor de 30.000 euros
Sant Hospital de la Seu
10/05/2018 12:10

El Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha anunciat l'adquisició de 30 noves butaques reclinables, per valor de 30.000 euros, per substituir les que hi ha hagut fins ara a les habitacions de la planta d'hospitalització. A més a més, aquesta renovació anirà acompanyada de la supressió de l'obligació de pagar 5 euros per nit -o dia- perquè els acompanyants poguessin reclinar el seient i dormir-hi.

Aquesta mesura es va posar en marxa al final del 2011 i des del primer moment va rebre força crítiques per part d'usuaris i de familiars dels pacients. Ara, finalment, la Fundació Sant Hospital ha decidit acabar amb aquest sistema de pagament per reclinar. Consultats pel diari Segre, des del centre ho han justificat, entre d'altres motius, perquè actualment estan recuperant capacitat financera.

El gerent, Francesc Guerra, creu que els comptes van "per bon camí", després que el 2016 va ser el tercer any amb estabilitat pressupostària. Tot i això, des de la direcció han justificat el fet que durant els darrers anys s'hagi fet pagar per l'ús de les butaques per descansar, tot assegurant que això ha servit per millorar les instal·lacions i per pagar els nous seients. Tanmateix, quan es va començar a aplicar el sistema, la recaptació per aquest concepte anava íntegrament a l'empresa subministradora de les butaques. Més endavant es va negociar perquè l'hospital es quedés entre un 10% i un 20% dels ingressos.

Mostrar formulari de contacte