Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Sant Hospital rep un Certificat de Bones Pràctiques pel seu programa d'alta postpart

El Sant Hospital rep un Certificat de Bones Pràctiques pel seu programa d'alta postpart

El centre urgellenc facilita a les mares tornar a casa poques hores després de donar a llum i en fa un seguiment posterior El Ministeri de Salut els lliurarà el guardó el 16 de març vinent a Madrid
Sant Hospital - Pediatria
11/02/2015 09:57

El Sant Hospital de la Seu d'Urgell ha estat reconegut pel Ministeri de Sanitat amb un Certificat de Bones Pràctiques, pel seu nou programa d'alta postpart. El guardó es lliurarà a Madrid el proper dia 16 de març.

El director assistencial del Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha felicitat tot l'equip de pediatria i el personal del centre per aquest reconeixement a un pla que ha situat la Seu com un referent pel que fa a l'alta maternal després del part.

A grans trets, el programa consisteix a facilitar que la mare pugui tornar a casa seva amb el seu fill al cap d'unes 24 hores d'haver donat a llum. A partir d'aquell moment, es fa un seguiment telefònic per garantir que no hi ha cap complicació posterior, segons ha detallat el llevador de l'hospital, Sergio García.

Jordi Fàbrega destaca que al principi aquest protocol despertava recels entre les famílies, ja que encara no és molt habitual a Catalunya, però que ara en molts casos són les mateixes mares les que demanen que se'ls doni l'alta com més aviat millor. Tanmateix, en cas que hi hagi algun risc, els professionals aconsellen que la mare es quedi algunes hores més en observació.

D'altres hospitals catalans ja s'han interessat per implantar el model del Sant Hospital de la Seu, que és especialment viable en zones rurals i que ja està plenament consolidat des de fa anys als països nòrdics.

Entre els centres premiats enguany també hi ha l'Hospital de Puigcerdà, per un programa de moxibustió en la malposició feta. D'altres hospitals que rebran un Certificat de Bones Pràctiques són els de la Vall d'Hebron, Sant Pau, Sant Joan de Déu, Verge de la Cinta de Tortosa, Santa Caterina de Girona, Hospital del Maresme i Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona.

Mostrar formulari de contacte