Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El secretari general de Càritas a Colòmbia ofereix una xerrada a la Seu

El secretari general de Càritas a Colòmbia ofereix una xerrada a la Seu

Monsenyor Héctor Henao ha participat de mitjancer en la guerra entre el govern colombià i les FARC. L'acte serà aquest dimecres a les 8 del vespre, a la Sala de Sant Domènec
Monsenyor Héctor Henao
13/11/2007 15:52

El secretari general de Caritas a Colòmbia, Hector Henao Fabio, serà aquest dimecres a la Seu d'Urgell per oferir una xerrada sobre l'actual situació social i política del seu país. L'acte serà a les 8 del vespre, a la Sala de Sant Domènec.

Monsenyor Henao és un home molt compromès en el procés de pacificació a Colòmbia. Director del Secretariat Nacional de Pastoral Social de Càritas Colombiana des de 1996, dirigeix projectes diversos d’atenció i suport humanitaris. També projectes de promoció social, de defensa dels drets humans i de reconstrucció del teixit social, afectat per l’actuació de les guerrilles sobre la població.

La desprotecció dels civils en el conflicte armat colombià és una realitat que ha constatat Càritas en reiterades ocasions i que ha denunciat a través de les seves publicacions. Es un exponent del que s’anomena “noves guerres”; conflictes armats que es distingeixen per què son un aparellament entre el crim organitzat exercit per grups organitzats privats a l’entorn d’un benefici econòmic (coca, el tràfic de persones o d’armes), la violació a gran escala dels drets humans i per la presència de motius polítics més aviat dispersos, com són confrontacions ètniques o tribals.

Mostrar formulari de contacte