Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El sector d'esports d'aventura salva la campanya amb un 80% d'activitat respecte a l'any passat

El sector d'esports d'aventura salva la campanya amb un 80% d'activitat respecte a l'any passat

Tot i començar més tard pel confinament i les mesures de prevenció, al llarg de l'estiu hi ha hagut una bona afluència d'usuaris, amb una ocupació constant del 40%. L'absència de clients estrangers s'ha compensat amb més visitants del país
Ràfting a Llavorsí (ACN / arxiu)
15/10/2020 20:15

La temporada d'esports d'aventura s'ha donat oficialment per finalitzada aquest dijous. A causa de la pandèmia, ha sigut la més curta de la història per al sector, però tot i això finalment s'ha pogut salvar la campanya.

En el cas del Pallars Sobirà, la comarca que concentra més empreses d'esports d'aventura, no van començar a operar fins al mes de juliol, quan normalment arrenquen al març tot coincidint amb la recta final de la temporada d'esquí. El president del gremi, Florido Dolcet, ha assegurat a l'ACN que finalment han pogut realitzar un 80% dels serveis que havien fet al 2019, una dada que dóna per bona tenint en compte les circumstàncies d'enguany.

Dolcet ha explicat que, de fet, no han arribat al 100% perquè moltes empreses no tenien la totalitat de la plantilla treballant. En aquest sentit, pel que fa a l'ocupació total, durant tota la temporada ha estat en general al voltant del 40% de la capacitat de les empreses.

La part més negativa del balanç és el fet que enguany han perdut "tot el client estranger", per la menor mobilitat des d'altres països. Tot i això, la positiva és que ho han pogut compensar amb clients del país, molts dels quals han descobert ara els esports d'aventura. Amb tot plegat, Dolcet conclou que el sector "està satisfet" i ha destacat el "molt bon estiu" que han tingut, tant a nivell de clients com de meteorologia.

Mostrar formulari de contacte