Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El sector lleter català denuncia la política de preus de les grans cadenes

El sector lleter català denuncia la política de preus de les grans cadenes

Sindicats i cooperatives duen a terme una concentració a Vic per informar el consumidor Els ramaders assenyalen que la situació actual "arruïna els productors catalans i només beneficia la distribució francesa"
Vaques
06/05/2010 10:26

Arran de la difícil situació que travessa el sector lleter català, els sindicats Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Agrària Joves Agricultors (ASAJA) i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), han convocat per aquest dijous una concentració de protesta a Vic. La concentració està prevista a les 12 del migdia (coincidint amb la mobilització a Madrid a nivell estatal) davant les instal·lacions de Carrefour.

El sector denuncia que grans cadenes de la distribució, com el grup Carrefour/Dia, venen la llet per sota del preu de cost i que, amb la seva política de preus, "beneficien la indústria i la distribució francesa en detriment dels ramaders catalans". A tall d’exemple, expliciten que "mentre el cost d’elaboració d’un litre de llet se situa en el 0,70 euros, aquest grup està oferint llet sencera amb marca blanca a 0,43 euros/litre mentre que, a França, la mateixa llet es comercialitza a 0,80 euros/litre com a mínim".

Els pagesos també indiquen que les polítiques comercials d’aquestes àrees de distribució es fonamenten en la venda d’un producte "que sovint ratlla els límits dels estàndards de qualitat i obeeix a compres en circumstàncies excepcionals i, en molts casos, especulatives". Segons ha manifestat el sector en un comunicat, "en qualsevol cas, es tracta d’una situació que està arruïnant el productor i la indústria de Catalunya i que podria acabar portant a la desaparició del sector lleter català".

Mostrar formulari de contacte