Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El sector turístic de l'Alt Pirineu preveu una ocupació del 80 per cent durant el pont de la Puríssima

El sector turístic de l'Alt Pirineu preveu una ocupació del 80 per cent durant el pont de la Puríssima

L'ocupació a les cases de turisme rural serà en alguns casos del 90 per cent Només Boí Taüll Resort i Port del Compte preveuen obrir aquests dies, mentre Port Ainé i Espot Esquí estan pendents de la meteorologia per poder-ho fer
Turisme Rural - Cal Serni de Calvinyà
04/12/2014 18:27

Les comarques de l'Alt Pirineu i Aran esperen una bona afluència de visitants durant el pont de la Puríssima, en què l'ocupació mitjana als establiments turístics podria situar-se en el 80 per cent de mitjana, malgrat que l'escassetat de neu farà que una part d'estacions d'esquí no obrin i que les que obrin només ho facin parcialment.

Boí Taüll Resort estrenarà la temporada aquest dissabte, mentre l'estació de Port del Comte té previst obrir parcialment a partir de diumenge. Baqueira Beret i Tavascan, com també les estacions d'esquí nòrdic, restaran tancades per a la pràctica de l'esquí, i la resta dels complexos d'alpí -Port Ainé i Espot Esquí- estan pendents de la meteorologia per poder obrir parcialment aquest pont.

Malgrat la situació que presenten les estacions d'esquí pirinenques, tenint en compte que hores d'ara només dos dels onze complexos tenen previst obrir les seves pistes els pròxims dies, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu per aquests dies una bona ocupació turística, atenent el nivell de reserves rebudes fins ara, tot i que se'n podrien anul·lar.

Les dades inicials indiquen que l'ocupació hotelera als establiments oberts estarà al voltant del 80%. Cal tenir en compte que entorn d'un 20 per cent de places de la Val d'Aran i un 12 per cent a la resta de les comarques del Pirineu restaran tancades durant aquest pont.

Pel que fa al turisme rural a les comarques del Pirineu de Lleida, l'ocupació oscil·larà entre el 80 i el 85 per cent, i en alguns casos s'arribarà al 90 per cent. La mitjana d'ocupació del turisme rural a tota la demarcació de Lleida se situarà a voltant del 80 per cent. Finalment, el sector del càmping, amb un 50 per cent dels establiments oberts, tindrà una ocupació d'un 75 per cent en les places de bungalous, mentre que l'acampada pràcticament no tindrà demanda, segons les previsions del Patronat.

El sector turístic atribueix principalment a dos factors les previsions optimistes d'ocupació per al pont de la Puríssima. D'una banda al fet que, en tractar-se d'un llarg cap de setmana de tres dies, els turistes planifiquen desplaçaments de proximitat en lloc de viatges llargs i, en segon lloc, perquè "no hi ha hagut cap pont festiu des de l'11 de setembre i ara hi ha moltes ganes de sortir de casa per estar en contacte amb la natura".

Dues de les onze estacions d'esquí, en marxa

El pont de la Puríssima acostuma a donar el tret de sortida a la temporada d'esquí, si bé enguany només podran encetar la campanya dues de les onze estacions del Pirineu català, que són Boí Taüll Resort i Port del Comte, mentre Port Ainé i Espot Esquí no comunicaran si obriran fins aquest divendres.

L'estació de Boí Taüll Resort, serà la primera en encetar dissabte la temporada amb unes bones condiciones i qualitat de neu. En principi té previst obrir 22 quilòmetres de pistes, un 50 % del complex, produir neu en la mesura que pugui i amb l'arribada de noves precipitacions, ampliar el domini esquiable amb vista als següents dies del pont. Per la seva banda, Port del Comte, no pot garantir en aquests moments l'obertura de l'estació aquest dissabte però confia poder obrir parcialment diumenge o dilluns, aprofitant la baixada de temperatures per produir neu.

Pel que fa a les estacions de Port Ainé i Espot Esquí, els seus responsables no acabaran de decidir fins divendres si obren o no els complexos aquest pont, amb la confiança que durant les pròximes hores, amb l'arribada de noves precipitacions i la baixada de la temperatura, podran produir neu i obrir també les seves instal·lacions de manera parcial.

Per la seva banda, l'estació de Baqueira Beret ha comunicat aquest migdia que finalment no podrà obrir el complex per la Puríssima, si bé mantindrà oberts al públic alguns serveis de l'estació com ara el Moët Winter Lounge d'Orri, el Self Service Audeth situat a Beret, els Ski Services de Ruda i Baqueira 1.500 i l'hotel Montarto.

Usos turístics

Al seu torn, els centres d'esquí nòrdic, així com també l'estació mixta de Tavascan, tampoc no podran obrir aquest pont per falta de neu suficient, si bé tres de les instal·lacions d'esquí de fons, Lles de Cerdanya, Sant Joan de l'Erm i Virós Vallferrera, obriran les seves instal·lacions per a usos turístics i per a la pràctica de raquetes, com també restaran oberts els serveis de restauració i d'hostaleria de les estacions respectives.

Mostrar formulari de contacte