Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El SEM canvia el color dels llums d'emergència de les ambulàncies

El SEM canvia el color dels llums d'emergència de les ambulàncies

Tots els vehicles substituiran el groc auto pel vermell i àmbar És la primera vegada que la Direcció General de Trànsit accepta variar els senyals òptics de referència de pas
Ambulància del SEM
14/12/2009 13:57

A partir d’aquest mes de desembre, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), canviarà el color dels senyals lluminosos d’emergències de les seves ambulàncies –fins ara de color groc auto- pels colors vermell i àmbar.

Fins ara, els vehicles d’emergència del SEM han tingut els rotatius de llums prioritàries de color groc auto. "Aquest color que és compartit amb altres serveis no d’emergència, com són camions d’escombraries, transports especials, grues, tractors, maquinària agrícola, vehicles pilot, serveis de manteniment de carreteres, entre d'altres, de forma que els usuaris de les vies públiques no podien distingir entre els vehicles d'emergència i els vehicles de transport especials", puntualitza un comunicat. I s'hi afegeix: "En nombroses ocasions, no es respectava aquest tipus de senyalització de pas prioritari i, en conseqüència, es perjudicava la finalitat i els objectius que han de complir les ambulàncies en situació d’emergència: la seguretat, la rapidesa i l’eficàcia".

El procés de canvi -que es farà de forma progressiva- es durà a terme a tots els vehicles que treballen pel SEM (Vehicules d’Intervenció Ràpida i ambulàncies de Suport Vital Avançat i Suport Vital Bàsic) des de les diferents empreses proveïdores, adjudicatàries del concurs del Transport sanitari urgent de Catalunya.

El SEM és la primera institució d’emergències de Catalunya en obtenir l’autorització de la Direcció General de Trànsit per canviar el color de les seves senyals òptiques de referència de pas. Actualment el Sistema d’Emergències Mèdiques té un total de 419 vehicles, entre ambulàncies i vehicles d’emergències, distribuïts per tot el territori, que l’any 2008 van realitzar més de 900.000 intervencions a tot Catalunya.

Mostrar formulari de contacte