Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El senderisme, una oportunitat econòmica per a l'Alt Urgell

El senderisme, una oportunitat econòmica per a l'Alt Urgell

Un estudi de Carlos Guàrdia Carbonell, presentat en la Primera Jornada d'Estudis de l'Alt Urgell, considera que es tracta d'un àmbit que pot crear llocs de treball L'IDAPA vol esperonar la iniciativa privada perquè aposti pels itineraris a peu i el treball en xarxa
Primera Jornada d'Estudis de l'AU - Carlos Guàrdia
18/11/2011 12:33

L'Alt Urgell participa del senderisme però no comercialitza amb productes turístics que hi estiguin vinculats. Així ho indica l'estudi 'Recuperant camins, apostant pel senderisme. L'aprofitament turístic del viari tradicional a l'Alt Urgell', elaborat per Carlos Guàrdia i presentat dissabte passat a la Primera Jornada d'Estudis de l'Alt Urgell. El jove geògraf urgellenc considera que aquesta mancança "fa perdre oportunitats econòmiques i la creació de llocs de treball".

"El senderisme no només s'ha de vehicular a través de tríptics o d'Internet, sinó que cal potenciar-lo aglutinant altres serveis, com ara allotjaments, restauració, comerç o museus, sempre amb un preu fixat", indica. Guàrdia lamenta que la iniciativa privada encara no hagi descobert el potencial d'aquest àmbit i assenyala com a "imprescindible" la planificació de la xarxa de camins a l'Alt Urgell per crear productes atractius.

Aquesta proposta es veu factible des de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA). L'aposta pirinenca pel senderisme es visualitza, per exemple, amb la presència aquest darrer cap de setmana a la fira Trek&Walk, que s'ha celebrat a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat.

Per tercer any consecutiu, l'IDAPA ha donat suport i ha coordinat la presència de totes les institucions i empreses del territori pirinenc que treballen en la creació i la promoció del senderisme. "Es tracta d'un dels sectors turístics més emergents i en som conscients", comenta el director de l'IDAPA, Pere Porta.

Porta creu que "l'administració pública ha de posar els recursos, crear-los, mantenir-los i senyalitzar-los de forma uniforme" però que, així mateix, les empreses privades "s'han d'involucrar en els projectes i els han d'aprofitar i valoritzar". 

Mostrar formulari de contacte