Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Servei Català de Trànsit, en contra de limitar a 90 la velocitat en carreteres convencionals

El Servei Català de Trànsit, en contra de limitar a 90 la velocitat en carreteres convencionals

La mesura no afectaria el Pirineu, però sí la circulació a un gran nombre de vies de la resta de Catalunya
03/08/2011 16:08

El Servei Català de Trànsit (SCT) està en contra de la proposta del director de la DGT, Pere Navarro, de limitar la velocitat a les carreteres convencionals de 100 a només 90 km/h. El director de l’SCT, Joan Aregio, es manifesta "sorprès" davant aquest anunci ja que no s'ha consultat a la Generalitat i "no reuneix el consens necessari”.

En cas de fer-se efectiu, el canvi no afectaria les comarques de l'Alt Pirineu, on a causa de l'orografia són molt pocs els trams de carretera en què es pot circular a més de 90. No obstant això, sí que obligaria a reduir la velocitat a moltes vies de la plana de Lleida i de la resta de Catalunya. A més a més, comportaria substituir un gran nombre de senyals de limitació.

Joan Aregio afirma que aquests canvis “només originen desconcert i confusió en els ciutadans i, a més, tenen conseqüències econòmiques”, en al.lusió a la recent limitació temporal de velocitat a les autopistes. El director de l'SCT ha reptat el PSOE a incloure aquesta proposta en el seu programa electoral per a les eleccions generals.

Mostrar formulari de contacte