Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Servei Català de Trànsit promourà a la Seu l'ús dels sistemes de retenció infantil

El Servei Català de Trànsit promourà a la Seu l'ús dels sistemes de retenció infantil

El tràiler del Clac i Rum comença una ruta per diverses poblacions catalanes que finalitzarà a la capital urgellenca el 29 de març Aquesta acció itinerant complementa la campanya de sensibilització que va començar el passat 1 de febrer
Clic i Rum
01/03/2010 11:53

En el marc de la nova campanya “Al cotxe, primer Clac i després Rum”, endegada pel Servei Català de Trànsit (SCT), el proper dimarts 2 de març un tràiler itinerant comença un tour per diverses localitats d’arreu de Catalunya. El Museu de la Ciència de Barcelona serà el punt de partida de la ruta Clac i Rum que finalitzarà el seu recorregut el pròxim 29 de març a la Seu d’Urgell.

El camió Clac i Rum és una acció directa i propera als nens i nenes que constituirà un complement de la campanya difosa als mitjans de comunicació que es va iniciar el passat 1 de febrer amb l’objectiu de fomentar i consolidar l’ús dels sistemes de retenció infantil (SRI) entre els menorsde 7 a 11 anys.

Les escoles dels municipis que acullin el tràiler Clac i Rum podran realitzar visites guiades, en què els monitors i educadors de lleure duran a terme una sèrie d’activitats ludico-educatives relacionades amb la campanya de l’SCT i l’ús dels sistemes de retenció infantils. L’horari d’atenció del camió serà de 10.00 a 17.00 h per als col·legis i a partir d’aquesta hora i fins a les 18.00 hi podran accedir les famílies.

Els objectius del conjunt d’accions que engloben la nova campanya de l’SCT “Al cotxe, primer Clac i després Rum” són : consolidar l’hàbit entre els nens i nenes de 7 a 11 anys de la necessitat d’anar sempre cordats en el vehicle, conscienciar a les famílies de la importància de l’ús correcte dels sistemes de retenció infantil i continuar reduint les xifres de lesivitat i mort en menors de 12 anys com a conseqüència d’un accident de trànsit.

Aquesta és la continuació de la campanya que es va iniciar a finals del 2006 i que anava adreçada a un públic infantil, de 0 a 6 anys d’edat, i a les seves famílies amb l’objectiu de recordar la importància de l’ús d’aquests sistemes de seguretat passiva en cas d’accident de trànsit. Clac i Rum s’ha anat repetint al llarg dels darrers anys davant la bona acceptació per part del públic.

Tot i que durant aquest període les xifres de menors de 12 anys morts o ferits en accidents de trànsit que no anaven cordats han disminuït i que l’ús dels sistemes de retenció infantil és cada vegada més generalitzat, l’SCT vol continuar treballant en aquesta línia de conscienciació i sensibilització d’hàbits i per aquest motiu s’ha posat en marxa la campanya exposada.

Mostrar formulari de contacte