Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El servei de l'Associació AntiSida Lleida ja ha atès 25 persones a la Seu

El servei de l'Associació AntiSida Lleida ja ha atès 25 persones a la Seu

L'entitat ofereix atenció personalitzada i confidencial i prevenció, a través de l'Oficina Jove El pla compta amb la implicació d'institucions, centres sanitaris i entitats
Sida - Servei d'Atenció de l'Oficina Jove
02/04/2012 17:51

El servei d'atenció sociosanitari de l'Associació AntiSida de Lleida a la Seu d'Urgell, que és a l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, s'ha presentat aquest dilluns després d'iniciar la seva tasca a la ciutat el juliol de 2011. La col·laboració vol facilitar la informació i assessorament en una zona com el Pirineu, on també hi ha incidència de la sida però on l'accés als recursos de prevenció són menors.

El president de l'Associació AntiSida de Lleida, Joan Fibla, ha agraït "l'esforç conjunt que des de l'any passat s'està realitzant des de l'Oficina Jove i la col·laboració dels agents i institucions tant de l'àmbit social, educatiu, de salut i de joventut". Això ha facilitat, conclou, "un abordatge de proximitat de les accions preventives, afectivo-sexuals i d'atenció sociolaboral".

En prop d'un any de funcionament, el servei ja ha atès unes 25 persones que han rebut atenció personalitzada, anònima i gratuïta. També s'oferix atenció telefònica de directa i derivació a centres hospitalaris de la demarcació.

En la presentació, el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha subratllat que aquest projecte és un nou exemple que la suma d'esforços de les diferents institucions permet oferir un servei de més qualitat i menys costós. De la seva part, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha donat les gràcies a totes les institucions per fer possible haver portat aquest servei a la Seu d'Urgell. Batalla creu que "cal que les institucions públiques es solidaritzin amb la feina d'informació i prevenció que fan els professionals com amb les persones afectades, amb l'objectiu de desestigmatizar-les”.

En l'acte també hi han intervingut la cap territorial de Joventut a Lleida, Anna Feliu, i el diputat provincial Antoni Navinés, en representació de la Generalitat i la Diputació.

El Servei d'Atenció Sociosanitari de l'Associació AntiSida es realitza cada dimarts, de les quatre de la tarda a les vuit del vespre des de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell. En l'àmbit preventiu, s'ofereix informació i assessorament sobre el VIH i es potencia hàbits sexuals saludables. També es facilita la prova de detecció i material profilàctic i informatiu.

Mostrar formulari de contacte