Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Servei de Parcs i Jardins dóna a conèixer els arbres i arbustos als escolars

El Servei de Parcs i Jardins dóna a conèixer els arbres i arbustos als escolars

Una monitora municipal ensenya als joves com distingir les espècies L'activitat es fa des de fa 12 anys i enguany hi han pres part 250 alumnes de tercer i quart de primària  

Servei de Parcs - Divulgació d'arbres i arbustos
Servei de Parcs - Divulgació d'arbres i arbustos
10/11/2011 16:30

El Servei Municipal de Parcs i Jardins de la Seu ha donat a conèixer les diferents espècies d'arbres i arbustos dels parcs locals a alumnes de tercer i quart de primària del municipi. Amb aquesta activitat, dirigida per una monitora municipal, els escolars han fet un treball de comparació i observació per identificar les espècies.

En total hi han participat 250 alumnes: 100 de l'escola Pau Claris; 100 de l'escola Albert Vives; i 50 de La Salle. La proposta es du a terme des de fa dotze anys.

L'activitat s'inicia tot explicant als alumnes com s'han d'observar les diferents parts d'un arbre i alhora familiaritzar-los en el vocabulari botànic elemental. Tot seguit, es realitza la part més pràctica: els alumnes, mitjançant un quadern de camp, han de buscar l'arbre en el qual els hi ha tocat treballar per contestar diverses preguntes sobre l'espècie. Se'ls qüestions sobre a quina família pertany, quin tipus de fulla i escorça té i si té fruits, entre d'altres característiques.

Alguns dels arbres i arbustos amb què s'ha treballat són el sanguinyol, el saüc, el castany, el bedoll, el noguer, el xop, el vern, l'avellaner, la gavarrera i el plàtan. Al municipi de la Seu hi ha plantats prop de 6.000 arbres.

Mostrar formulari de contacte