Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El servei de transport a la demanda del Pallars Jussà creix un 32% en els darrers quatre anys

El servei de transport a la demanda del Pallars Jussà creix un 32% en els darrers quatre anys

23/01/2012 11:35

El servei de transport de viatgers a la demanda que ofereix el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha crescut més d'un 32% en els darrers quatre anys, la qual cosa suposa la consolidació d'aquest servei que utilitzen majoritàriament persones grans que viuen en nuclis aïllats de població.

El transport a la demanda del Jussà ha tancat el 2011 amb un total de 3.464 passatgers, una xifra que en els darrers anys ha sofert un increment sostingut. El servei compta amb 15 línies que cobreixen un total de 73 nuclis que no disposen de transport regular de viatgers. La majoria dels quals són petites poblacions que es troben lluny dels centres de serveis. El servei de transport a la demanda va néixer el 1999.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, considera que ''és imprescindible continuar donant aquest servei per evitar la despoblació dels nuclis més aïllats de la comarca, i ajudar així al seu ressorgiment tot dotant els seus habitants dels serveis mínims necessaris''.

El preu de cada trajecte és d'1,5 euros i els principals usuaris són persones grans que l'utilitzen per anar al metge o a comprar. De les 15 rutes que inclou el servei, 6 es duen a terme un cop per setmana i les 7 restants estan programades dos cops cada setmana.

Per tal d'utilitzar aquest servei els usuaris han de reservar la plaça per telèfon el dia abans al Consell Comarcal de manera que la línia només es duu a terme en el cas que hi hagi passatge programat.

Mostrar formulari de contacte