Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Servei Meteorològic de Catalunya preveu un episodi de tempestes a Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu un episodi de tempestes a Catalunya

Les precipitacions acabaran afectant gairebé tot el país entre dijous i divendres
Mapa de Catalunya
16/09/2009 20:20

El Servei Meteorològic de Catalunya, adscrit al Departament de Medi Ambient i Habitatge ha informat de l’apropament d’una depressió en altura des del centre de la Península Ibèrica cap a Catalunya. Aquesta depressió es mostra molt activa i coincideix a més amb una època de l’any molt propícia als aiguats a la conca mediterrània.

Tot i que les precipitacions ja s’iniciaran demà dijous al matí, serà a la tarda quan Catalunya comenci a situar-se al sector més actiu d’aquesta depressió. A partir d’aleshores i fins divendres al matí s’esperen pluges d’intensitat localment forta, sovint acompanyades de tempesta, i localment amb calamarsa i ratxes fortes de vent a qualsevol punt del país, si bé seran més probables al litoral i al prelitoral de Barcelona i Tarragona.

Dijous a la nit no es descarta que es pugui arribar a formar aïlladament alguna mànega o algun tornado. Tot i que serà més destacada la intensitat de la pluja que no pas la seva acumulació, és possible que al llarg de tot l’episodi es puguin acumular quantitats pròximes als 100 litres/metre2 de forma localitzada.

Arran d’aquestes prediccions el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació Meteorològica de Risc per intensitat de pluja (més de 20 l/m2 en 30 minuts).

Les prediccions es poden consultar a www.meteo.cat i es recomana consultar-ne les actualitzacions atès que l’evolució de la situació durant les properes hores podria aconsellar introduir canvis, tant pel que fa a la intensitat de la pluja prevista com a l’afectació geogràfica.

Mostrar formulari de contacte