Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Servei Metereològic de Catalunya anuncia una setmana gèlida

El Servei Metereològic de Catalunya anuncia una setmana gèlida

La predicció indica que aquest dimarts arriba una nova pertorbació
31/01/2012 09:27

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que al llarg dels propers dies un anticicló molt potent s’instal·larà a la zona escandinava i enviarà una massa d’aire molt fred a tota l’Europa Occidental. Els models meteorològics de mitjà termini indiquen que la baixada tèrmica serà progressiva fins al cap de setmana, quan tocarà fons.

Pel que fa a les precipitacions dels darrers dies, entre dissabte i diumenge ha nevat a molts punts del Pirineu, però la nevada més important s’ha produït al vessant nord a totes les cotes. Fora de la serralada pirinenca es van produir precipitacions disperses a la meitat est del país, amb una cota de neu que va començar al voltant dels 1.000 metres dissabte al matí i va descendir fins els 400 metres a la nit. Durant la matinada i el matí de diumenge la cota de neu va caure fins als 200 metres, especialment a l’Empordà (per exemple, Espolla). Aquestes precipitacions de neu a cotes baixes, però, van ser d’intensitat feble i molt aïllades.

La predicció indica que aquest dimarts arribarà una nova pertorbació que donarà lloc a precipitacions entre febles i moderades al Pirineu a partir de migdia, amb una cota que voltarà els 1.000 metres. A la tarda també són possibles algunes precipitacions febles i minses a l’extrem nord-est i, a causa de l’entrada d’aire fred, la cota de neu podria arribar a baixar puntualment en aquest sector fins als 400 metres.

Tot i que els models meteorològics a mitja termini encara divergeixen entre ells, indiquen l’arribada de noves precipitacions de cara dijous, quan es preveu que el fred sigui molt acusat i que, per tant, es podria veure neu a punts del Prelitoral i fins i tot del litoral. A banda, la injecció d’aire fred farà que la temperatura baixi fins a tocar fons el cap de setmana, quan es podran produir les temperatures més baixes del present hivern a molts punts de Catalunya.

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials @meteocat i facebook.com/meteocat

Mostrar formulari de contacte