Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El síndic d'Aran demana comparèixer al Parlament

El síndic d'Aran demana comparèixer al Parlament

El Conselh Generau insta a complir un article de la Llei d'Aran que preveu que almenys una vegada l'any es debati l'autogovern a la cambra catalana

Ple de constitució del Conselh Generau d'Aran (ACN / arxiu)
Ple de constitució del Conselh Generau d'Aran (ACN / arxiu)
15/11/2019 17:31

El ple del Conselh Generau d'Aran ha aprovat una declaració institucional per reclamar al Parlament de Catalunya que doni compliment a l'article 80.2 de la Llei d'Aran que dicta que "almenys una vegada a l'any s'ha de celebrar un debat sobre la situació d'Aran i el desenvolupament del seu autogovern en la comissió parlamentària que correspongui". Aquest debat, segons dicta la llei, "ha de començar amb una exposició del síndic d'Aran".

Segons el síndic, Paco Boya, "és primordial que el govern de la Val d'Aran, a través del seu síndic, pugui explicar en seu parlamentària, quina és la situació actual i les necessitats de futur". Amb la moció aprovada aquest dimecres al Conselh, on Unitat d'Aran governa amb majoria absoluta, s'insta el Parlament de Catalunya i el seu president, Roger Torrent, "a ordenar, amb la màxima celeritat possible", el compliment d'aquest article per debatre sobre l'autogovern de la vall.

Paral·lelament, el dirigent socialista ha informat que el Conselh Generau ha encarregat un informe jurídic sobre la situació d'autogovern, per "conèixer tots els detalls i condicions de les competències transferides per la Generalitat" i també per "saber quins són realment una competència real o en quins àmbits aquelles competències són només de gestió o de tipus administratiu".

Mostrar formulari de contacte