Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Síndic de Greuges de Catalunya, a la Seu d'Urgell

El Síndic de Greuges de Catalunya, a la Seu d'Urgell

Atendrà les persones que vulguin adreçar-s'hi el pròxim dijous, 17 de setembre, al CETAP-Telecentre. Cal concertar una entrevista prèvia a través del telèfon o el correu electrònic de la institució

10/09/2015 10:30

El pròxim dijous, 17 de setembre, l’equip del Síndic de Greuges de Catalunya serà a la Seu d’Urgell per atendre les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra actuacions de l’Administració pública o empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc.).

Les visites es duran a terme al CETAP, ubicat a l'edifici de Les Monges (carrer Capdevila, 29, 3r pis). Per poder reunir-se amb l'equip del Síndic de Greuges de Catalunya cal concertar prèviament una entrevista trucant al telèfon gratuït 900 124 124 o enviant un correu electrònic a sindic@sindic.cat.

El Síndic té la funció d'atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l'actuació o la manca d'atenció per part de les administracions. Així mateix, vetlla pel bon funcionament de l'Administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya, com ara els ajuntaments, les diputacions o els consells comarcals. Per tant, actua com a supervisor i col·laborador de l'Administració catalana, amb l'objectiu d'ajudar a millorar-ne el funcionament

A més de treballar amb les administracions, el Síndic comença a supervisar les empreses privades que presten serveis d'interès públic, com ara la llum, la telefonia, l'aigua, el gas, el servei postal, etc. Elegit pel vot majoritari del Parlament de Catalunya, el Síndic és políticament independent. No depèn de cap govern i actua amb objectivitat, llibertat de criteri i independència.

Defensa dels drets de les persones

El Síndic vetlla perquè es respectin els drets de les persones. Drets que afecten diversos col·lectius i àmbits d'actuació, i que defineixen la societat en què vivim.

Els drets socials són els que afecten especialment els col·lectius més vulnerables. Gent gran, immigració, protecció dels infants, exclusió social o sistema penitenciari són alguns dels àmbits d'actuació prioritaris del Síndic, sobretot a l'hora d'iniciar actuacions d'ofici i elaborar informes i estudis de treball per defensar els drets de les persones més necessitades.

Altres drets socials i econòmics, com ara els relacionats amb la sanitat, l'educació, l'habitatge, el medi ambient o l'accés laboral, també ocupen una bona part de la tasca del Síndic.

Els drets civils i polítics, que afecten qüestions com ara la seguretat ciutadana, l'exercici de la democràcia, la participació i la política lingüística, els drets de solidaritat i el dret a una bona administració tanquen el bloc principal de queixes que tramita la institució.

Mostrar formulari de contacte