Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Síndic de Greuges ha atès 19 queixes i 23 consultes a l'Alt Urgell l'any 2021

El Síndic de Greuges ha atès 19 queixes i 23 consultes a l'Alt Urgell l'any 2021

La majoria d'actuacions (18) han estat a la Seu i en segon lloc hi apareix Coll de Nargó (5). Bona part de les peticions tenen a veure amb serveis socials, salut, administració pública i consum

Signatura, el mes de maig passat, d'un acord de col·laboració entre el Síndic de Greuges de Catalunya i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell
Signatura, el mes de maig passat, d'un acord de col·laboració entre el Síndic de Greuges de Catalunya i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell
02/03/2022 19:35

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha atès 19 queixes i 23 consultes a l'Alt Urgell al llarg del 2021, que sumen un total de 42 actuacions. L'oficina que dirigeix Ribó vetlla per resoldre conflictes que afecten la ciutadania i que estan relacionats, sobretot, amb les administracions d'àmbit català i amb les empreses de serveis.

Tal com és habitual, la majoria d'actuacions (18) corresponen a la Seu d'Urgell, que ha acumulat aquest any passat 10 queixes i 8 consultes. En segon lloc hi apareix Coll de Nargó (5 actuacions), seguit de Montferrer i Castellbò, Peramola, el Pont de Bar i Fígols i Alinyà, amb 3 a cada municipi. També s'ha atès queixes o consultes més puntuals a Ribera d'Urgellet, les Valls de Valira, Oliana, Organyà i Cabó. A la resta de municipis no hi ha hagut cap petició d'intervenció del defensor ciutadà.

Per temàtiques, el 38% de les actuacions del Síndic a l'Alt Urgell (16) han estat per polítiques socials (9 queixes i 7 consultes), la majoria relacionades amb salut i amb els serveis socials (6 en cadascuna) i 3 vinculades a ensenyament. El segon capítol principal ha estat el vinculat a l'administració pública (5 queixes i 4 consultes, a més de 2 actuacions relacionades amb tributs). També hi ha hagut 5 expedients relacionats amb urbanisme, 5 sobre consum, 2 sobre cultura i llengua i una sobre medi ambient. Per gènere, aquest 2021 hi ha hagut un gran equilibri entre les peticions fetes per homes (21) i per dones (20), tot i que els homes han presentat més queixes (13) i les dones han fet més consultes (14).

Acord per millorar l'atenció a l'Alt Urgell

D'altra banda, aquest any passat el Síndic de Greuges ha signat un conveni amb el Consell Comarcal de l'Alt Urgell que permet des d'ara una atenció territorial més personalitzada, amb visites i reunions més freqüents per atendre peticions locals. L'acord es va rubricar el mes de maig a Alàs, en una reunió del Consell d'Alcaldes. La mesura s'ha impulsat pensant especialment en el conjunt de la comarca, tenint en compte que només la Seu compta amb la seva pròpia síndica municipal.

Tot i això, des de fa anys l'Oficina del Síndic ja fa visites periòdiques a la capital comarca per atendre personalment la gent que ho demana i evitar així desplaçaments. A la que van fer el setembre passat, per exemple, van recollir directament 10 queixes i 5 consultes.

Cerdanya i Pallars Sobirà, les comarques pirinenques amb més actuacions

Pel que fa a la Cerdanya, l'activitat del Síndic de Greuges ha estat més intensa, atès que al 2021 hi ha fet 71 actuacions (30 queixes i 41 consultes), de les quals 31 han estat a Puigcerdà (incloent 13 queixes), 9 a Llívia, 7 a Bellver, 6 a Fontanals i 4 a Montellà i Martinet. Dels 71 casos estudiats, 19 tenen a veure amb polítiques socials (10 d'ells amb salut), 19 més amb administració pública i tributs, 14 amb consum i 8 amb medi ambient.

A la resta de l'Alt Pirineu i Aran, al Pallars Sobirà l'oficina del Síndic ha rebut fins a 67 peticions (29 queixes/38 consultes); al Pallars Jussà, 25 (14/11); a l'Aran, 22 (10/12); i a l'Alta Ribagorça, només 7 (5/2). Quant a d'altres comarques veïnes, al Solsonès es va tramitar 32 actuacions (15 queixes i 17 consultes), la meitat d'elles vinculades a polítiques socials.

Mostrar formulari de contacte