Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Síndic de Greuges signa un conveni per oferir atenció singularitzada a la Cerdanya

El Síndic de Greuges signa un conveni per oferir atenció singularitzada a la Cerdanya

Rafael Ribó es compromet a elaborar un informe anual de queixes, exposar-lo a la comarca i fer-hi un mínim de dues visites de treball anuals. De la seva part, el Consell Comarcal facilitarà els tràmits per evitar desplaçaments als veïns
Consell Comarcal de la Cerdanya (Foto: arxiu)
16/10/2020 17:55

El síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i la presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya, Roser Bombardó, han signat aquest divendres un conveni de supervisió. Amb la signatura d'aquest acord de col·laboració, el Síndic es compromet a oferir una "atenció singularitzada" a la comarca, que es concretarà en la tramesa al Consell d'un informe anual que reculli la situació de les queixes tramitades que facin referència a les diverses administracions de la comarca. També aportarà un detall estadístic de les consultes provinents de persones i entitats residents a Cerdanya.

El pacte també contempla que Ribó podrà assistir a un plenari del Consell per exposar i debatre l'informe esmentat, o bé davant els plenaris dels ajuntaments de la comarca que ho sol·licitin. A més a més, el Síndic es compromet a fer un mínim de dues visites l’any a poblacions cerdanes per recollir les queixes i consultes que puguin tenir els residents.

De la seva banda, el Consell divulgarà la figura del Síndic al municipi i les diferents vies per accedir-hi sense necessitat de traslladar-se a Barcelona. Es pot fer el tràmit mitjançant el telèfon gratuït 900 124 124, el web www.sindic.cat, per correu postal amb sobres de cobrament a destinació o bé directament amb la visita de personal assessor de la institució a la comarca.

Amb la signatura d'aquest acord, ja són 40 els convenis de supervisió que l'Oficina del Síndic de Greuges té en funcionament. Trenta-vuit són amb municipis i un, de característiques semblants al de la Cerdanya, amb el Conselh Generau d'Aran. En aquesta ocasió, atenent el context actual, la signatura del conveni ha estat telemàtica.

Mostrar formulari de contacte