Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Sindicat Unificat de la Policia Nacional demana millores al punt fronterer d'Andorra

El Sindicat Unificat de la Policia Nacional demana millores al punt fronterer d'Andorra

El subdelegat del govern a Lleida, José Angel Flores, ha expressat la voluntat d’estudiar les peticions sindicals
Flores - Queixes Policia Nacional
21/11/2007 14:28

El Sindicat Unificat de Policia ha plantejat avui al subdelegat del govern a Lleida, José Angel Flores, en una visita tècnica, la millora de les dependències de la policia nacional al punt fronterer amb Andorra. El secretari provincial, Antonio Ruiz Zambrano, que agraït la predisposició del polític estatal per estudiar les demandes sindicals, ha reivindicat la necessitat de resoldre les mancances ‘materials, humanes i econòmiques’ del cos policial.

Zambrano considera que malgrat que la frontera de la Seu és actualment l’únic lloc fronterer terrestre de la península, “s’hi detecta falta personal, de mitjans -en vestuari i parc mòbil-, i, sobretot pel que fa a l’àmbit de les infrastructures”. El sindicat indica “deficiències bàsiques”, ja que no hi ha un bon sistema de senyalització de frenada, les cabines no són les homologades al sistema de trànsit, i la caseta de la policia és un edifici obsolet, que no garanteix la seguretat dels agents.

La petició de millora de les infrastructures ja s’havia fet en d’altres ocasions, però només s’ha aconseguit millores puntuals que no han resolt la problemàtica general. Segons ha comentat Zambrano, "aquest fet és encara més greu si es té en compte que les tasques actuals de supervisió de la emigració, exigeix un sobreesforç".

Per la seva banda, el subdelegat del govern a Lleida, José Angel Flores, ha expressat la voluntat de millorar les condicions de treball de la policia nacional. Flores ha afirmat que s’iniciaran a partir d’avui els tràmits i s’elaborarà un estudi per fer possible l’arranjament de les infrastructures i així donar resposta a les demandes sindicals . En relació al retard en el condicionament del punt fronterer (construït el 1991 de forma provisional), el comissari en cap provincial del Cos Nacional de Policies a Lleida, Jose Antonio Morales, ha dit que el fet que la caseta policial es trobi ubicada a la frontera ha alentit les decisions de millora, ja que s'estava pendent de les decisions sobre estrangeria i les delegacions competencials en aquest àmbit.

El subdelegat del govern ha recordat que el que sí que hi ha prevista de forma imminent és l’ampliació de la comissaria de la Policia Nacional a la Seu, de la qual actualment se n’està redactant el projecte. S’hi invertiran quatre-cetns mil euros.