Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El SOC finança 58 contractes en pràctiques durant sis mesos a joves de l'Alt Pirineu i Aran

El SOC finança 58 contractes en pràctiques durant sis mesos a joves de l'Alt Pirineu i Aran

Les persones interessades s’han de dirigir a qualsevol Oficina de Treball de la Generalitat. Cal ser menor de 29 anys i tenir un títol universitari, d’FP de grau mig o superior o el certificat de professionalitat

Garantia Juvenil
Garantia Juvenil
14/09/2021 10:25

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) destina 638.000 euros a la subvenció de 58 contractes en pràctiques durant sis mesos per a joves en ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre de l’Alt Pirineu i Aran, dins del Programa de Garantia Juvenil, finançat pel Fons Social Europeu.

Concretament, el SOC possibilita la contractació de 31 joves a ajuntaments, 15 joves a consells comarcals i 12 joves a entitats sense ànim de lucre de les comarques pirinenques.

Les entitats locals i socials subvencionades pel SOC han de formalitzar els contractes com a molt tard el 30 de setembre de 2021 i, segons ha informat el departament de Treball, encara queden places sense cobrir. Les persones joves interessades es poden dirigir a qualsevol Oficina de Treball de la Generalitat per conèixer les ofertes de feina i sol·licitar registrar-se en el procés de selecció.

Els requisits per optar a un dels contractes en pràctiques són: tenir menys de 30 anys, disposar d'un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o d'un certificat de professionalitat, així com estar inscrit al Programa de Garantia Juvenil i com a demandant d’ocupació al SOC. Tanmateix, el jovent que hagi participat en la convocatòria del 2019 i del 2020 no podrà participar en la d’aquest any.

Inserció en el mercat de treball

La convocatòria anual del programa “Joves en pràctiques” té com a objectiu el foment de la contractació a joves per tal de millorar la seva ocupabilitat, tenint en compte que una de les barreres més importants en la seva inserció en el mercat de treball és la manca d’experiència. Programes com aquest ofereixen una oportunitat per saltar aquesta barrera, i els permet obtenir una certa experiència en l’ocupació relacionada amb els seus estudis.

A tot Catalunya, el SOC destina a aquest programa 16.445.000 euros. En total es fa viable la subvenció de 1.495 contractes en pràctiques a un total de 634 ajuntaments, consells comarcals i entitats sense ànim de lucre.

Al web de Garantia Juvenil es pot trobar totes les entitats adjudicatàries de les subvencions per a la contractació.

Mostrar formulari de contacte