Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El sopar d'entrega de la Xicoia d'Or posa l'accent en la defensa de la cuina tradicional

El sopar d'entrega de la Xicoia d'Or posa l'accent en la defensa de la cuina tradicional

11/05/2009 12:21

La VI edició del Sopar de la Xicoia d'Or ha servit enguany per defensar la cuina tradicional pallaresa sense renunciar a un toc d'innovació i l'ús i qualitat dels productes de la terra. Durant el sopar, celebrat aquest diumenge a Sort, s'ha entregat les Xicoies d'Or, guardons que concedeix l'Associació Gastronòmica La Xicoia. Entre els premiats destaca l'escriptor Quim Monzó "per la defensa de la cuina tradicional".

Segons informa l'ACN, Monzó ha dit que no està en contra de la innovació "però sí d'aquella cuina en què la tradició ja no existeix" i ha animat els cuiners del Pallars "a mantenir-se fidels al foc i a la cassola". Carlos Pérez de Rozas i el pastisser Oriol Balaguer han estat els altres guardonats.

Més de 150 persones han assistit al sopar d'entrega de Xicoies d'Or celebrat a l'Hotel Pessets de Sort. Pel que fa al guardó més emotiu ha estat el concedit a Cinto Gabriel de l'Hotel Cardós de Ribera de Cardós per la seva trajectòria professional, més de 50 anys al capdavant del negoci familiar. Gabriel ha agraït que la gent de la professió li hagi reconegut la feina.

Per la seva banda, el president de l'associació La Xicoia, Josep Castellarnau, ha manifestat que el Sopar de la Xicoia d'Or d'aquesta sisena edició "ha servit per promocionar les xicoies, enciam que dóna nom a l'associació, i la carn d'ovella xisqueta, raça autòctona de la zona".

Un dels plats que s'han ofert durant el sopar ha estat un caneló de pernil de ruc amb formatge.