Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Telecabina Alp 2.500 de la Molina arribarà finalment al Niu de l'Àliga

El Telecabina Alp 2.500 de la Molina arribarà finalment al Niu de l'Àliga

Política Territorial anuncia l'inici dels tràmits després d'acordar un reforç de l'accés a l'estació cerdana des de Bagà
15/04/2010 17:57

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha anunciat l'inici dels tràmits per fer arribar el telecabina Alp 2.500 fins al Niu de l'Àliga, des de la cota 2.341 on s'acaba actualment.

L'ampliació serà possible després que s'ha arribat a un acord per reforçar la connexió de la Molina amb les pistes de Coll de Pal i, per tant, l'accés al domini esquiable des de Bagà. Això facilitarà que l'Ajuntament de Bagà permeti finalment el pas del giny pel seu terme municipal.

Segons el projecte, la traça del nou telecabina seria pràcticament la mateixa que la de l’antic telecadira de la Tosa d’Alp de 1975. Aquest equipament va ser substituït el 1999 per l'actual telecabina.

L'obra comptarà amb un pressupost de 5 milions d'euros i ha de suposar un canvi radical per a l'explotació del refugi del Niu de l'Àliga, un edifici de muntanya singular, situat a 2.500 metres i amb unes espectaculars vistes sobre la Cerdanya i tot l'interior de Catalunya.

Les administracions, institucions i particulars interessats en presentar al·legacions al projecte d’aquest segon tram del telecabina Alp 2.500 disposaran d’un termini de 30 dies a partir de demà.

El nou tram ressegueix pràcticament la traça de l’antic telecadira de l’any 1975, amb un recorregut una mica més curt, de 1.021 metres, davant dels 1.593 metres de l’anterior. I és que ara la sortida coincideix amb l’actual arribada del Telecabina Alp 2500, que es convertirà en intermèdia.

Mostrar formulari de contacte