Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / El Telefèric de la Vall Fosca ha transportat més de 25.000 visitants aquest estiu

El Telefèric de la Vall Fosca ha transportat més de 25.000 visitants aquest estiu

Enguany el giny ha permès per primera vegada l'entrada d'animals de companyia. El servei turístic, que facilita l'accés al Parc Nacional d'Aigüestortes, el gestiona l'Ajuntament de la Torre de Capdella
El telefèric de l'Estany Gento, a la Vall Fosca (Foto: ACN)
08/10/2021 13:55

El telefèric de la Vall Fosca, al Pallars Jussà, ha tancat la temporada d'estiu assolint la xifra de 25.000 viatgers durant els mesos de juliol, agost i setembre, amb un total de 859 desplaçaments. Aquest giny exerceix com a porta d'accés a les cotes altes del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Enguany el conegut telefèric ha incorporat dues novetats: la venda electrònica i la possibilitat de poder viatjar amb animals de companyia. La propietat és de la companyia Endesa, qui realitza cada any la revisió de la instal·lació. Aquesta inspecció permet que la Direcció General de Transport per Cable n'autoritzi l'ús públic i, així, es realitzi una cessió a l'Ajuntament de la Torre de Capdella per fer-ne ús turístic durant els mesos d'estiu.

El remuntador va ser construït l'any 1981 per l'antiga Fecsa, per substituir l'antic sistema d'accés a l'estany (dos funiculars i un ferrocarril de via estreta) i facilitar el transport del personal i els materials durant la construcció de la nova central hidroelèctrica reversible de Sallente-Estany Gento. L'any 1991, Endesa va decidir obrir al públic l'aparell durant els mesos d'estiu, de manera que, mitjançant un conveni, la gestió de les visites i serveis la realitza l'Ajuntament de la Torre de Capdella.