Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Telefèric de l'Estany Gento tanca la temporada d'estiu amb més de 20.000 viatgers i 1.094 trajectes

El Telefèric de l'Estany Gento tanca la temporada d'estiu amb més de 20.000 viatgers i 1.094 trajectes

És la mitjana d'ocupació del giny més alta des de l'any 2000. Enguany només s'ha pogut obrir al públic al llarg de l'agost i el setembre, per uns treballs de reparació que havien quedat ajornats a causa del confinament

Telefèric de l'Estany Gento (Foto: Ajuntament de la Torre de Capdella)
Telefèric de l'Estany Gento (Foto: Ajuntament de la Torre de Capdella)
06/11/2020 13:45

El Telefèric de l'Estany Gento, a la Vall Fosca, ha tancat la temporada d'enguany amb més de 20.000 viatgers. Entre els mesos d'agost i setembre, el giny va fer un total de 1.094 viatges. La mitjana d'usuaris diaris d'enguany és la segona millor xifra que han registrat, només superada per la temporada d'estiu de l'any 2000. Aquest rècord es deu al fet que el mes de juliol no va estar en funcionament a causa d'uns treballs. A més, amb els més de 20.000 usuaris que han fet servir la instal·lació, s'ha superat la xifra de 620.000 d'ençà que va obrir-se al públic.

Endesa, com a propietària del remuntador, havia de realitzar com cada any al mes d'abril una inspecció tècnica i mecànica de la instal·lació, perquè la Direcció General de Transport per Cable de la Generalitat n'autoritzés l'ús públic i, així, es realitzés una cessió a l'Ajuntament de la Torre de Capdella fer-ne ús turístic. Aquest any, però, la revisió es va iniciar més tard a causa de la pandèmia i es va detectar que s'havien de fer uns treballs de reparació. A més, a part de la revisió anual, també es realitza una revisió extraordinària cada 6 anys.

Dins de les mesures de seguretat que s'han seguit enguany, ha sigut obligatori l'ús de la mascareta, rentat de mans amb gel hidroalcohòlic en entrar i sortir del telefèric, ventilació interior natural, i desinfecció de la cabina després de cada trajecte.

Creat per la construcció de la central hidroelèctrica reversible Sallente-Estany Gento

L'any 1986 el telefèric de l'Estany Gento era considerat el de major capacitat de càrrega del món, perquè pot transportar fins a 25.000 quilos de pes. La principal funció per a la qual es va instal·lar és la de salvar el desnivell entre Sallente i Estany Gento, tant per a persones com per a materials, amb un recorregut de 700 metres que es fa en poc més de 10 minuts. L'estació inferior està ubicada a la cota 1.770, a tocar de la subestació de Sallente; i la superior, a la cota 2.140, a prop d'Estany Gento. Per tant, salva un desnivell de 370 metres.

El telefèric va ser construït l'any 1981 per l'elèctrica catalana FECSA (absorbida posteriorment per Endesa) per substituir l'antic sistema d'accés a l'estany (dos funiculars i un ferrocarril de via estreta) i facilitar el transport del personal i els materials durant la construcció de la nova central hidroelèctrica reversible. L'any 1991 Endesa va decidir obrir al públic l'aparell durant els mesos d'estiu, de manera que, mitjançant un conveni, la gestió de les visites i serveis la realitza l'Ajuntament de la Torre de Capdella.

Mostrar formulari de contacte