Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El temporal complica l'accés a Andorra

El temporal complica l'accés a Andorra

Durant el cap de setmana hi ha hagut llargues cues d'entrada i sortida, tot i el restabliment del trànsit El riu Runer es desborda i provoca danys materials de consideració a la duana Actualització

04/08/2008 09:14

L'accés a Andorra ha tingut complicacions durant tot el cap de setmana, malgrat que es va restablir dissabte a primera hora del matí després de la forta tempesta de divendres al vespre. Durant dissabte i diumenge hi ha hagut cues de fins a deu quilòmetres, en les quals s'han unit els problemes causats per les destrosses a la duana amb l'inici del mes d'agost.

Els serveis d'emergències del Principat van treballar tot divendres a la nit perquè la circulació viària pogués retornar a la normalitat, després que una forta tempesta local al sud de Sant Julià va provocar diverses esllavissades a la duana andorrana que van inundar la zona i van obligar a tallar el trànsit d'entrada i sortida al país.

La intensa pluja va fer que el riu Runer augmentés de forma espectacular el seu cabal i es desbordés, negant alguns punts del seu trajecte. Això va fer que la carretera quedés pràcticament intransitable i s'omplís de fang, pedres, matolls i troncs. Les instal.lacions de la policia al punt fronterer van quedar molt malmeses i els danys materials ja s'ha avançat que són "de consideració". Tot i així, no s'ha de lamentar víctimes ni ferits en el sinistre.

L'operatiu d'emergència va fer que es formessin llargues cues de vehicles a les vies del Principat. La policia andorrana va implementar un dispositiu informatiu per comunicar als conductors la necessitat de desviar-se per França per accedir a Espanya. Alhora, els Mossos d'Esquadra van muntar un punt informatiu a la Seu per informar als vehicles sobre la impossibilitat d'accedir a Andorra per la N-145. La previsió era que el tancament de la frontera es faria durant 4 hores, però finalment els cossos de seguretat van allargar el termini per assegurar un accés amb garanties.

D'altra banda, el Govern d'Andorra ha descartat aquest diumenge que la tempesta provoqués un vessament químic. Cal recordar que a la part de darrera de la duana hi havia un dipòsit per a cloració de carburants, que va haver de ser enderrocat. La filtració hauria afectat el riu Valira, tot i que l'executiu andorrà assegura que no s'ha trobat indicis de contaminació.

En les tasques de neteja hi han participat els serveis d'emergència d'Andorra i de Catalunya, a més de grues i camions.

  • Dispositiu informatiu policia andorrana
    Dispositiu informatiu policia andorrana
  • Sant Julià - Cues
    Sant Julià - Cues

Mostrar formulari de contacte