Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Tour de França arribarà a Andorra el 2009

El Tour de França arribarà a Andorra el 2009

04/09/2008 09:50

Les negociacions entre Andorra i l’organització del Tour de França han culminat favorablement per l’arribada del Tour de França a Andorra el 2009, tot i que s’espera la confirmació oficial de l’organització per escrit. Aquest procés culmina les negociacions que va emprendre el ministre de Turisme Juli Minoves amb el Sr. Christian Prudhomme, director del Tour, per cercar d’organitzar el Tour de França a Andorra, en una trobada a París que va tenir lloc el 28 d’abril a la tarda. En aquesta reunió Minoves va reivindicar la vella petició d’Andorra que no havia organitzat un Tour de França des de 1997, indicant la idoneïtat del principat per acollir una etapa vista la capacitat hotelera i les infrastructures turístiques del país. La negociació va continuar per carta i per telèfon, i el 16 de juliol hi va haver una segona reunió de treball a Foix entre Prudhomme i Minoves, en paral·lel al pas del Tour per aquesta vila propera d’Andorra. Ja en aquell moment es va concretar que el Tour vindria a Andorra en alguna de les tres properes edicions, donant com a hipòtesi privilegiada la possibilitat del 2009 pendent però de confirmació. El Ministre també va cercar el recolzament dels serveis del Copríncep francès, que van afavorir la petició andorrana. El Cap de Govern, Albert Pintat, ha donat suport a l’obtenció de l'acolliment del Tour en tot el procés. L’1 d’Agost el Ministre va escriure a M. Prudhomme indicant la prioritat que representa per a la promoció turística d’Andorra la vinguda del Tour de França el 2009 i confirmant la voluntat del Govern d’Andorra d’acollir-la.

En una conversa aquest dimarts, el director i el Ministre han concretat aquesta hipòtesi privilegiada del 2009, que es confirma, a l’espera però de la manifestació oficial per escrit, que en donarà l’imprimàtur oficial, i de l’anunci també oficial en el decurs del mes d’octubre (el dia 22) a París, del recorregut de tot el Tour. En aquest moment es donarà a conèixer conjuntament el contingut de les etapes i l’estructura de la vinguda a Andorra amb tot el detall. D’avui fins a aquesta data, continuaran les trobades tècniques entre el Govern i l’organització del Tour per cloure els detalls d’aquest esdeveniment.

El Govern valora molt positivament l’obtenció de l'arribada del Tour a Andorra pel que representa de promoció del país en matèria turística i de projecció de la marca Andorra, essent el tour de França un dels esdeveniments més seguits del calendari esportiu internacional.

Mostrar formulari de contacte