Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Transport a la Demanda de l'Alt Urgell, model per a la Diputació de Barcelona

El Transport a la Demanda de l'Alt Urgell, model per a la Diputació de Barcelona

L'ens provincial elogia l'atenció d'aquest servei del Consell Comarcal per als petits nuclis de població El sistema s'inclou en un Manual de Bones Pràctiques, juntament amb els d'Aia (Guipúscoa) i Castella i Lleó
Estació d'autobusos de la Seu
30/12/2009 13:52

La Xarxa de Mobilitat Local (MOBAL) de la Diputació de Barcelona ha seleccionat el servei de Transport a la Demanda de l’Alt Urgell per incloure’l al seu catàleg de bones pràctiques, juntament amb els serveis de transport públic a la demanda de Castella i Lleó i el del municipi d’Aia, a Guipúscoa.

MOBAL destaca que els veïns de l’Alt Urgell “es mostren satisfets amb el servei de transport a la demanda, especialment la gent gran dels petits nuclis, que és la que més l’utilitza per anar al metge i fer les compres, serveis bàsics que no tenen en els seus nuclis de població.”

Un altre dels aspectes que s’han valorat és el fet que “el disseny dels serveis s’ha fet atenent els suggeriments dels ajuntaments i dels viatgers i tenint en compte els dies de la setmana (generalment, els de mercat de la població de destí) i els horaris d’anada i tornada”. També s’indica que aquesta modalitat de transport “garanteix un servei adequat i econòmic als petits pobles i els disseminats d’àrees amb baixa densitat de població”.

El servei de Transport a la Demanda de l’Alt Urgell es va implantar l’any 1994 com a resposta a la desaparició de les típiques lleteres –vehicles mixtes de viatgers i mercaderia— que durant anys van ser un eficaç mitjà de transport. Actualment abasta 21 zones (línies), de tal manera que cobreix pràcticament totes les valls de la comarca. L’any 2008, un total de 17.813 persones van fer ús del servei, es van realitzar 5.323 viatges i es van recórrer més de 150.000 km.

El sistema de funcionament del servei es basa, com el seu mateix nom indica, en la demanda. Les persones que desitgen fer-ne ús han de reservar la seva plaça la vigília del viatge telefonant al conductor del vehicle. Així, el transport fa parada exclusivament als pobles on té viatgers amb plaça reservada.

Mostrar formulari de contacte