Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Tribunal Constitucional andorrà atura el desnonament del centre comercial Punt de Trobada

El Tribunal Constitucional andorrà atura el desnonament del centre comercial Punt de Trobada

L'òrgan ha admès a tràmit un recurs a la sentència del TS que ordenava als Cachafeiro abandonar l'edifici. Els actuals gestors veuen inviable fer el canvi de manera imminent

Centre Comercial Punt de Trobada (Arxiu)
Centre Comercial Punt de Trobada (Arxiu)
18/02/2020 18:02

El Tribunal Constitucional andorrà ha admès a tràmit aquest dimecres el recurs d'empara contra l'ordre de desnonament immediat del centre comercial Punt de Trobada, a Sant Julià de Lòria. La petició l'havia presentat la família Cachafeiro, actuals gestors de l'edifici, en resposta a una sentència del Tribunal Superior que els obliga a abandonar l'edifici després que els propietaris del terreny, la família Mallol, han arribat a un acord amb el Grup Pyrénées perquè aquesta empresa es faci càrrec de l'immoble.

L'admissió per part del Constitucional, segons ha informat RTVA, és a amb efectes suspensius i, per tant, de moment atura tot el procediment iniciat pels propietaris del terreny. Això també implica que els Cachafeiro no hauran de presentar, de moment, un pla de desnonament amb un termini de temps real, una mesura que els va reclamar ahir mateix la Batllia. Les mateixes fonts indiquen que l'advocat dels actuals arrendataris considera que aquesta decisió demostraria que els arguments que han presentat "són forts". El principal fet que han adduït és que la la sentència tenia en compte la llei d'arrendaments del 1999 de manera retroactiva i que el contracte entre els Mallol i els Cachafeiro data de 1987.

Pel que fa al termini que havia establert la Batllia per presentar el pla de desnonament, els responsables del Punt de Trobada el consideren "absurd" perquè calculen que per liquidar tot l'estoc del centre necessiten entre un i dos anys. En canvi, els propietaris del terreny volen que el canvi de gestió sigui imminent. Segons ha publicat aquest dimarts El Periòdic, els Cachafeiro es volen emparar en un decret dels veguers aprovat el 1984, i refós pel Govern l’any 2018, en què s’estipula que el Tribunal de Batlles, segons les circumstàncies de cada cas, pot arribar a concedir als llogaters un termini màxim de fins a sis mesos per desallotjar el local de negoci, que es podria arribar a concedir a canvi d’un dipòsit previ. Tot i que segueixen veient insuficient el límit de sis mesos, consideren que això els permetria fer el procés de manera més ordenada.

En previsió del que pugui passar, els darrers mesos el Grup Pyrénées ja ha començat a fer entrevistes de treball als més de 400 empleats actuals, molts d'ells residents a l'Alt Urgell. Aquesta empresa ha assegurat que vol incorporar al seu projecte el màxim possible del personal existent, atès que la seva intenció és ampliar la plantilla del Punt de Trobada, fins a arribar a uns 500 treballadors, i que a banda de l'hipermercat l'edifici també compti amb noves botigues de marques conegudes del sector retail.

Mostrar formulari de contacte