Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Tribunal de Corts andorrà accepta la presència del Govern i els actors civils al 'Cas BPA'

El Tribunal de Corts andorrà accepta la presència del Govern i els actors civils al 'Cas BPA'

El jutge desestima la petició dels advocats defensors, que preveuen presentar recurs. Els lletrats argumentaven que incloure l'executiu com a part envaeix competències de la Fiscalia i "polititza la justícia"

Primer dia de la vista pel 'Cas BPA', el 15 de gener (Foto: ACN)
Primer dia de la vista pel 'Cas BPA', el 15 de gener (Foto: ACN)
31/01/2018 10:55

El Tribunal de Corts andorrà ha desestimat la petició de les defenses dels acusats en el primer judici del 'cas BPA' d'expulsar de la causa el govern, que exerceix com a acusació particular, i els actors civils. D'aquesta manera, segons han informat fonts judicials a l'ACN, es mantindran en el procediment.

La resolució es feia efectiva aquest dimarts, onze dies més tard que s'acabessin de presentar totes les qüestions prèvies al judici. Tot i que no hi cap recurs per via ordinària, es preveu que els advocats defensors presentin un recurs per a la nul·litat de les actuacions. Mentrestant, el tribunal seguirà resolent la resta de qüestions prèvies presentades sense que de moment hi hagi fixada una data per reprendre les vistes orals.

A la resolució, el tribunal veu "legitimat" el Govern d'Andorra i els actors civils per seguir a la causa, tal com va defensar el lletrat de l'executiu, Manel Pujadas, que va assegurar que la seva tasca no és "incompatible" amb la de la fiscalia. Les defenses, però, a la seva qüestió prèvia presentada van al·legar que amb la seva participació s'estan envaint competències del Ministeri Públic i, fins i tot, l'advocat de diversos ex-gestors de BPA, Salvador Capdevila, va considerar que amb la seva presència s'estava "polititzant la justícia".

En el cas dels actors civils, es va debatre sobre qui recau la responsabilitat dels danys que van patir els petits accionistes i preferentistes de l'entitat. Així, els lletrats dels acusats van dir que no hi ha relació entre el delicte que s'està jutjant i les pèrdues que reclamen, perquè, hi van afegir, en el moment en què es va emetre la nota del FinCEN, la divisió de delictes financers del Departament del Tresor dels Estats Units, el banc era "solvent". Els representants dels actors civils van defensar que precisament van ser les males pràctiques de BPA les que els van acabar perjudicant econòmicament.

Mostrar formulari de contacte