Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El Tribunal Suprem descarta una possible prolongació de la pista de l'Aeroport de la Seu

El Tribunal Suprem descarta una possible prolongació de la pista de l'Aeroport de la Seu

Una sentència judicial tanca la porta definitivament a l'allargament de la instal·lació El projecte inicial, aprovat l'any 2008, preveia ampliar la recta fins a tocar d'Adrall amb una muntanya artificial i un talús
Aeroport de la Seu - Panoràmica
05/12/2014 17:36

El Tribunal Suprem ha tancat la porta definitivament a una possible prolongació de la pista de l'Aeroport de la Seu. Segons ha informat el diari Segre, una sentència que s'ha publicat aquest mes passat ratifica la que ja havia emès el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 2011, quan va declarar nul·la aquesta previsió en no comptar amb "una mínima i suficient concreció aeroportuària".

La Generalitat va aprovar definitivament l'any 2009 el Pla Especial, que deixava oberta la possibilitat d'allargar en uns 200 metres el camp de vol en direcció a Adrall. Tanmateix, davant la previsió que aquest pla quedés anul·lat tal com finalment estat, l'actual Govern treballa en un nou pla que es limita als terrenys ja existents i descarta una ampliació. Aquest segon projecte va rebre l'aprovació inicial el mes de febrer passat.

Projecte polèmic

Cal recordar que la possibilitat d'allargar la pista va ser, la dècada passada, un dels aspectes més polèmics del procés de reobertura de l'aeroport, especialment pel rebuig que va generar en poblacions properes com ara Adrall i Montferrer. I és el que projecte inicial contemplava la creació d'una muntanya artificial i d'un gran talús, a tocar d'Adrall, per tal de fer més llarga la zona d'aterratge. Els veïns van denunciar l'impacte ambiental, paisatgístic i social que podia provocar l'obra, que finalment es va descartar.

Mostrar formulari de contacte