Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El tripartit rebutja instal.lar a la Catedral una rèplica de les pintures de Santa Cater¡na

El tripartit rebutja instal.lar a la Catedral una rèplica de les pintures de Santa Cater¡na

Albert Batalla havia proposat fer-la enguany tot aprofitant l'exposició conjunta al MNAC i a Vic, i seguint el model d'altres emplaçaments originals Els grups de Govern han al.legat motius econòmics per descartar la còpia
Pintura Mural del Segle XIII
25/06/2010 16:13

El Parlament de Catalunya ha rebutjat, amb els vots del PSC, ERC i ICV, una proposta del diputat de CiU Albert Batalla que demanava “realitzar, durant l’any 2010, una rèplica de les pintures de San­ta Caterina de la Seu d’Urgell i fer-ne una instal·lació al seu absis d’origen, a la Catedral de Santa Maria”.

El tripartit ja justificat el vot en contra tot al.legant motius econòmics. Tanmateix, Batalla ha lamentat la resposta del Tripartit ja que un rèplica de les pintures “no suposa una inversió gran, i en d’altres llocs del país ja s’han tirat endavant iniciatives similars”. El també alcalde de la Seu ha avançat que “des de CiU continuarem treballant perquè aquesta proposta esdevingui una realitat i a la Catedral hi hagi una rèplica de les pintures originals”.

En l'exposició de motius, Albert Batalla ha destacat que el conjunt de Santa Caterina és un exemple tardà però extraordinari de pintura romànica catalana. Concebut com a decoració mural d’una de les capelles de la cate­dral de la Seu d’Urgell, va ser redescobert al començament del segle XX i posteriorment arrencat i venut en tres parts independents al mercat internacional d’antiguitats. Ac­tualment, aquests tres fragments es conserven al Museu Nacional d’Art de Catalunya, al Museu Episcopal de Vic i a la Fundació Abegg de Suïssa.

Recentment, les pintures han suposat l’eix central d’una de les dues grans exposicions que el Museu Nacional d’Art de Catalunya ha programat per a la celebració del 75è ani­versari. Això posa en relleu l’alt valor artístic de les peces. “Atès que després d’aquesta exposició, i de la que s’ha programat al Museu Episcopal de Vic, les peces tornaran a separar-se, caldria buscar una fórmula a través de rèpliques que permetin contemplar l’obra unificada” ha subratllat Batalla.

Mostrar formulari de contacte