Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El TSJC condemna l'Ajuntament de Puigcerdà a pagar a Carrefour 630.000 euros

El TSJC condemna l'Ajuntament de Puigcerdà a pagar a Carrefour 630.000 euros

La sentència resol un contenciós de l'etapa de Joan Carretero sobre la construcció d'una benzinera. L'actual consistori lamenta que el pagament condicionarà les inversions previstes

09/03/2016 19:32

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès una sentència que condemna l'ajuntament de Puigcerdà a pagar 630.000 euros a l'empresa Supeco Maxor -actualment absorbida per Carrefour- per un conveni subscrit l'any 2003, que no ha estat complert per part del consistori. Segons aquest conveni, l'ajuntament executava una modificació urbanística que permetia al supermercat ampliar l'aparcament del centre comercial i instal·lar una gasolinera i, a canvi, l'empresa donava 480.000 euros, per tal que el consistori pogués pagar la construcció dels ascensors panoràmics que connecten el barri de l'Estació i la plaça de l'Ajuntament.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha assenyalat a l'ACN que "la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya és ferma i obliga a pagar en un termini màxim de dos mesos". Piñeira ha recordat també que el consistori té un altre contenciós obert, amb els supermercats Bonpreu, per una llicència dels mateixos anys i amb les mateixes condicions, cosa que fa preveure una nova condemna que "hipotecaria les inversions dels propers anys" a Puigcerdà.

L'ajuntament de Puigcerdà contractarà els propers dies un crèdit bancari per tal de fer front al pagament i l'anirà tornant en quotes al llarg de deu anys. Piñeira ha manifestat que el crèdit "s'articularà a través del Fons d'Impuls Econòmic de l'Estat per tal d'assegurar aquests diners". L'alcalde ha assegurat que "això repercutirà als pressupostos, que s'hauran de refer per incloure les quotes de pagament i treure algunes de les inversions projectades".

L'origen del conflicte

El litigi neix quan un grup de veïns va interposar un recurs contra la modificació urbanística feta per l'Ajuntament i contra les obres que ja havien començat. Una sentència de l'any 2010 va obligar Carrefour a aturar les obres que ja havien començat i a enderrocar el que s'havia fet. Davant d'això, l'empresa de supermercats va interposar una demanda de responsabilitat patrimonial, ja que ells ja havien pagat a l'ajuntament i no podien fer la seva ampliació.

Piñeira, que ha lamentat la situació, considera que ara estan "pagant que en el seu dia les coses es fessin de manera negligent i imprudent". Segons l'actual alcalde, "la responsabilitat és del consistori de l'època, en mans d'ERC i de l'alcalde Joan Carretero" i conclou que han rebut "una herència enverinada de fa tretze anys".

Contenciós amb Bonpreu

Piñeira ha explicat que tenen un altre contenciós amb els supermercats Bonpreu per una llicència mal donada en la mateixa època i pel mateix consistori, pel qual es podria rebre una sentència d'1,2 milions d'euros. L'alcalde manifestat que "si es compleixen les pitjors expectatives, podria ser que l'ajuntament de Puigcerdà hagués de pagar gairebé dos milions d'euros els pròxims anys".

Mostrar formulari de contacte