El turisme rural i els artesans alimentaris es troben en la jornada 'ATRAU'
La iniciativa vol fomentar el consum de productes locals i de qualitat als establiments alturgellencs i cerdans La jornada ha de servir per negociar avantatges en l’adquisició d'aquest tipus de productes
Turisme Rural de l’Alt Urgell-Cerdanya (TRAU) i els Artesans Alimentaris del Pirineu organitzen a Anserall el pròxim dimecres, 29 de setembre, la jornada “ATRAU”, que té com a objectiu donar a conèixer entre els socis del TRAU els diversos productes que elaboren els artesans pirinencs i afavorir que s’estableixi una col.laboració estable entre ambdues associacions.
La trobada, que es farà a Cal Miquel, segueix la línia de sensibilitzar al col.lectiu de professionals del turisme rural de les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya perquè consumeixin productes locals i de qualitat als seus establiments. A la vegada, la jornada ha de servir per negociar avantatges en l’adquisició d’aquest tipus de productes per al conjunt dels associats.
El programa de la jornada “ATRAU” començarà a dos quarts de deu del matí, amb la presentació a càrrec del president del TRAU, Josep Maria Troguet. Tot seguit, intervindrà Jordi Planes, president de l’Associació d’Artesans Alimentaris del Pirineu. Abans d’una ponència sobre el treball cooperatiu entre el turisme rural i l’artesania al País Basc (12.30 hores), es farà una ronda artesana, amb una visita comentada a diferents estands.
D'altra banda, a la una del migdia està prevista una proposta d’introducció dels productes artesans als establiments de turisme rural de l’Alt Urgell i la Cerdanya per aconseguir una estratègia de col.laboració estable. La jornada es clourà amb un dinar-degustació, que comptarà amb una actuació musical i teatral amb Artur Blasco, Jaume Espuga i Genissa G. Carricondo.
La inscripció a la jornada és gratuïta però cal formalitzar-la trucant al telèfon de contacte del TRAU abans del 28 de setembre (650 007 256).