Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El viver d'arbres tradicionals del Consell Comarcal del Pallars Sobirà reuneix una vintena d'espècies diferents

El viver d'arbres tradicionals del Consell Comarcal del Pallars Sobirà reuneix una vintena d'espècies diferents

Les més singulars són la pera de Cardós, la poma de Sorpe o la poma senyoreta
06/03/2012 19:36

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha ampliat fins a 22 les varietats d'arbres que té al viver de salvaguarda d'arbres tradicionals. A les 12 espècies que tenia plantades, aquesta setmana se n'han incorporat 10 més. Les noves varietats s'han aconseguit a través d'una prospecció que s'ha fet en diferents horts del Pallars. Les més singulars són la pera de Cardós, la poma de Sorpe o la poma senyoreta.

En les noves plantacions hi ha col·laborat el Parc Natural de l'Alt Pirineu i Forestal Catalana. El repte del viver d'arbres fruiters és aconseguir ara varietats de préssecs o cirerers.

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà va editar el passat octubre del 2011 el 'Catàleg de varietats antigues de fruita i horta del Pallars Sobirà', que té inventariats més d'un centenar d'arbres fruiters i una seixantena de verdures tradicionals del Pallars Sobirà.

El llibre és el fruit d'una tasca de prospecció del terreny i d'entrevistes a gent del territori, que es van iniciar al 2005. La recerca ha consistit en identificar arbres i fruits, recopilar antigues llavors de verdures i localitzar varietats de vinya antiga, a més d'aplegar tota la informació cultural associada a aquestes plantes (època de collita, usos gastronòmics i conservació).

Mostrar formulari de contacte