Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El web 'Escapadas de Altura' promociona l'Alt Urgell mitjançant l'Aeroport Andorra-la Seu

El web 'Escapadas de Altura' promociona l'Alt Urgell mitjançant l'Aeroport Andorra-la Seu

El portal ha publicat un episodi en què explica el funcionament de la pista urgellenca i les activitats que es pot fer al seu entorn. Entre d'altres espais, hi apareixen la Catedral, el Ràfting Parc, Sant Joan de l'Erm, l'Aravell Golf, Estamariu i Bescaran
02/02/2021 12:50

El portal web 'Escapadas de Altura', que divulga rutes amb avioneta, ha dedicat el seu tercer episodi a l'Aeroport Andorra-la Seu. El capítol dóna a conèixer el funcionament de la pista de vol urgellenca i també les diverses activitats que els visitants poden fer al seu entorn, com ara la visita al centre històric de la Seu d'Urgell, els esports a l'aire lliure, els pobles de la comarca i la gastronomia.

El reportatge, produït per AirCatFly, ja s'ha publicat tant al web d'Escapadas de Altura com a la plataforma YouTube. El presentador, Òscar Mateos Viladot, i el càmera, Xavier Peiruza Romeu, inicien el recorregut amb avioneta des d'Igualada i aterren a la instal·lació de Montferrer després de passar a prop del Cadí i el Pedraforca. La filmació permet seguir l'aterratge amb càmera subjectiva, amb la mateixa visió que tenen els pilots.

A la primera part de l'episodi, conversen amb el director de l'Aeroport Andorra-la Seu, Òscar Madrid, que explica els detalls tècnics de la infraestructura i els serveis que l'aeroport ofereix tant per a operacions comercials com per als aficionats a l'aviació, amb "unes taxes molt competitives" per promocionar aquesta activitat i que, si s'escau, inclouen la pernoctació. També s'hi parla de la història de la instal·lació, del restaurant de què disposa el recinte i de la consolidació d'empreses i escoles vinculades al sector aeri que s'hi han instal·lat.

Tot seguit, el programa s'apropa a l'Aravell Golf & Country Club, on el restaurant del camp de golf dóna a conèixer la cuina local, amb la presència de la guia de patrimoni urgellenca Pilar Aláez. El següent punt de parada és l'estació d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm, on el seu responsable d'instal·lacions, Oriol Climent, destaca les diverses activitats d'esports de natura que s'hi poden practicar, que també inclouen senderisme i rutes amb bicicleta a l'estiu. També s'hi recorda que l'estació és una de les principals portes d'entrada al Parc Natural de l'Alt Pirineu. En aquesta visita també hi apareix, de manera espontània, l'esportista paralímpic Pol Makuri, que havia participat en una gravació anterior d'AirCatFly.

El reportatge es completa amb una estada al Parador de Turisme i la visita a la Catedral de la Seu d'Urgell i al Parc Olímpic del Segre (Ràfting Parc), juntament amb els nuclis d'Estamariu i Bescaran, com a exemple dels molts pobles singulars que es pot visitar a la comarca. També s'hi recorda la gran oferta d'activitats que es pot trobar al Principat d'Andorra, al costat mateix de l'Alt Urgell.

  • Fragment del reportatge d''Escapadas de Altura' dedicat a l'Aeroport Andorra-la Seu i a l'Alt Urgell (YouTube)
  • Visita a la Catedral de la Seu d'Urgell, dins del reportatge sobre l'Aeroport Andorra-la Seu (AirCatFly)

Mostrar formulari de contacte