Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Elaboració de mascaretes casolanes a la Seu d'Urgell

Elaboració de mascaretes casolanes a la Seu d'Urgell

Un grup de veïns i veïnes, en coordinació amb l'Ajuntament urgellenc, promou la iniciativa solidària. L'objectiu és distribuir el material de protecció bàsica a personal de serveis que no en disposen, com ara comerços

Model de la mascareta que es confecciona a la Seu (Foto: Marian Lamolla)
Model de la mascareta que es confecciona a la Seu (Foto: Marian Lamolla)
20/03/2020 21:15

Un grup de voluntàries i voluntaris de la Seu d'Urgell s’ha organitzat per a elaborar mascaretes de protecció bàsica per limitar el contagi pel coronavirus. La iniciativa solidària ha sorgit de forma espontània sumant les propostes del Consell de Dones de l'Alt Urgell i de membres del grup de Facebook 'No ets de la Seu...'.

La primera acció del col·lectiu ha estat recollir llençols blancs de cotó, rentats prèviament a 60 graus i amb lleixiu, per poder-los manipular amb seguretat. Dues modistes han preparat lots de 25 màscares, fil i goma elàstica, per cosir a casa seguint un tutorial comú. Els lots es reparteixen a domicili als voluntaris que s'ofereixen per cosir. Un cop estigui enllestit el material està previst que es reculli i es porti a l'Ajuntament urgellenc, que serà qui el distribuirà.

De fet, en les darreres hores ja s'han confeccionat desenes de mascaretes, que es faran arribar a totes aquelles persones que les requereixin, especialment al personal dels comerços i serveis essencials del municipi que ho han sol·licitat explícitament.

Material no homologat

Cal recordar que aquest tipus de material no està homologat per a usos sanitaris. És per això que els promotors de la proposta adverteixen que la mascareta "no eximeix en cap cas de seguir les mesures higièniques recomanades, com rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó o bé amb una solució alcohòlica". La màscara també s’ha de rentar bé abans de la seva reutilització.

Col·laboració del sector de la confecció

El sector local de la confecció s'ha bolcat totalment en la iniciativa, aportant material i elaborant les màscares. La centralització del material cedit i la coordinació del voluntariat es fa al local de l'entitat Menja't l'Alt Urgell, a la plaça Patalín.

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha valorat molt positivament la col·laboració ciutadana i ha agraït a tots els impulsors i voluntaris la seva solidaritat. La tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones, Marian Lamolla, recorda que "accions com aquesta són imprescindibles per fer pinya i sentir-nos útils en una situació d'emergència com l'actual".

 

 

Mostrar formulari de contacte