Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 22-M: Les Valls d'Aguilar

Eleccions 22-M: Les Valls d'Aguilar

Dolors Vidal (Progrés Municipal) i Jesús Bentanachs (CIU) tornen a optar a l'alcaldia Irromp una llista d'independents encapçalada per Joan Guàrdia (AIDEVA) per trencar la bipolarització política
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
19/05/2011 10:37

MUNICIPI DE LES VALLS D’AGUILAR

Extensió:
124,53 km2
Població:
304 habitants

El terme de Valls d’Aguilar és eminentment agrícola i ramader. Hi predomina el bestiar boví de llet, a més d'alguns ramats d'ovelles. És de destacar l'existència d'un escorxador de porcs i una fàbrica d'embotits.

El nucli més poblat és Noves de Segre, cap de municipi. Els altres pobles del terme són Anyús, Argestues, Bellpui, Berén, Biscarbó, Castellàs del Cantó, els Castells, Espaén, la Guàrdia d'Ares, Junyent, Malgrat, Miravall, Taús i Trejuvell.

(Informació: Consell Comarcal de l'Alt Urgell)

Eleccions municipals

Maria Dolors Vidal, alcaldessa d’Independents per les Valls d’Aguilar-Progrés Municipal, encapçalarà novament la candidatura progressista a les Valls d’Aguilar, un municipi que ara fa 4 anys va viure l’escrutini més ajustat de l’Alt Urgell. Només un vot va separar Dolors Vidal del cap de llista de Convergència i Unió, l’exalcalde Jesús Bentanachs, que havia dirigit el terme del 1995 al 2007.

El resultat de 127 vots a favor de Progrés Municipal va donar 4 regidors a Progrés i 3 a la formació nacionalista, que en va sumar 126. Enguany, per trencar la bipolarització, es presenta l’Agrupació Independent d’Electors de les Valls d’Aguilar (AIDEVA), encapçalada pel també exalcalde, Joan Guàrdia Espuñes, que va governar del 1987 al 1995 sota les sigles de Progrés.

IVA-Progrés Municipal

Dolors Vidal, del grup Independents per les Valls d’Aguilar-Progrés Municipal, fa una valoració positiva de la darrera legislatura, de la qual en destaca obres com la de la carretera a la Guàrdia d’Ares, amb una inversió d’1,8 milions d’euros. Així mateix, l’alcaldessa recorda que s’han dut a terme també captacions d’aigua als nuclis, l’arranjament de camins i la restauració de patrimoni arquitectònic.

Vidal considera que ara cal “acabar alguns projectes i consolidar-ne d’altres”. En aquest sentit, prioritza la creació d’un centre cívic a Noves de Segre o la rehabilitació de l’escola de Berén.

La candidata expressa la seva confiança per la feina feta i insta els veïns a valorar en positiu els darrers quatre anys, com a contraposició a opcions “sense programes clars per al municipi”.

CIU

El candidat de CIU, Jesús Bentanachs, espera poder tornar a governar el municipi de Valls d’Aguilar per millorar-ne la situació i aconseguir “un canvi” positiu.

En relació amb el programa electoral, el polític convergent té clar que cal fer una intervenció seriosa en aspectes com els camins. Tanmateix, accepta que l’activitat consistorial estarà determinada pels ajuts que arribin de la resta d’administracions, en plena crisi econòmica.

Bentanachs vol un gir polític a Valls d’Aguilar i manifesta el seu rebuig a la situació de “crispació” que s’ha viscut els darrers quatre anys i que ha creat “molt mal ambient”, amb denúncies judicials que encara cuegen. En l’anàlisi política, considera que serà difícil una majoria absoluta i que caldrà ‘pactar’ per formar govern.

AIDEVA

Els membres de la llista d’independents AIDEVA es presenta amb l’objectiu d’acabar amb els conflictes que han dificultat la convivència en el municipi durant els darrers anys. Segons el seu cap de llista, Joan Guàrdia,”els partits polítics no han beneficiat els interessos del veïnat”.

Entre les propostes destaca executar les obres necessàries de serveis bàsics, simplificar els procediments administratius, transparència informativa, fer reunions de veïns periòdiques, consensuar la finalització del Planejament Urbanístic, reobrir el Bar de Noves, revocar “ordenances discriminatòries amb les persones”, a més de potenciar esdeveniments turístics.

Entitats Municipals Descentralitzades

Pel que fa a les entitats municipals descentralitzades, Joan Malgrat, d’ERC-Acord Municipal, es presenta com a alcalde pedani en solitari a la Guàrdia d’Ares, mentre que Salvador Bigordà, de Progrés del Pirineu-Progrés Municipal, ho fa a l’entitat municipal descentralitzada de Taús.

Candidatures

Agrupació Independent d’Electors de les Valls d’Aguilar (AIDEVA)

1. Joan Guàrdia Espuñes
2. Rosa Maria Fàbrega Roma
3. Bernhard Peter Krengel
4. Maria Mercedes Cases Torra
5. Mariana Virgina Lorenzo Nieva
6. Francisco Caminal Bullich
7. Elena Malgrat Buchaca
Suplents
1. Salomé Escribà Oliva
2. Miguel Jiménez Moreno
3. Maria Dolores España Vian

Convergència i Unió (CIU)

1. Jesús Bentanachs Vives
2. Maria Lluïsa Alvárez González
3. Ana Maria Bollo Baraut
4. Fructuós Canals Vidal
5. Francesc Bullich Vidal
6. Pere Porta Oromí
7. Anna Maria Capdevila Bollo

Independents per les Valls d’Aguilar-Progrés Municipal (IVA-PM)

1. Maria Dolors Vidal Guiu
2. Maria Rosa Bullich Farràs
3. Rosendo Cervós Bullich
4. Antonio Graell Julià
5. Benjamin Guàrdia Capdevila
6. Josep Martínez Hernández
7. José Garreta Aleu
Suplents
1. Fernando Vidal Guiu

ENTITAT MUNICIPAL DESCENTRALITZADA DE LA GUÀRDIA D’ARES

Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (Esquerra-AM)

1. Joan Malgrat Buchaca

ENTITAT MUNICIPAL DESCENTRALITZADA DE TAÚS

Progrés del Pirineu-Progrés Municipal

1. Salvador Bigordà Bigata
Suplents
1. Aleix Guàrdia Bordes

Mostrar formulari de contacte