Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 22-M: Municipi d'Alàs i Cerc

Eleccions 22-M: Municipi d'Alàs i Cerc

Bartumeu Majoral, alcalde des de l'any 1999, torna a presentar-se per CIU Progrés del Pirineu-Progrés Municipal presenta Josep Alfonso com a nou cap de llista
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
17/05/2011 09:38

MUNICIPI D’ALÀS I CERC

Extensió:
57,06 Km2
Població:
382 habitants

La base econòmica del terme d’Alàs i Cerc ha estat, tradicionalment, l'agricultura i la ramaderia, activitats que encara ara representen el principal mitjà de vida dels veïns del municipi. És especialment destacable la ramaderia bovina, tant de llet com d'engreix. En els últims anys, els establiments de restauració han impulsat el sector de serveis, particularment al poble d'Alàs.

La majoria de la població es troba concentrada a Alàs, cap del municipi, mentre que la resta d'habitants viuen als altres pobles del terme: la Bastida d'Hortons, Cerc, el Ges, Ortedó, Torres d'Alàs i Vilanova de Banat.

(Informació: Consell Comarcal de l'Alt Urgell)

Eleccions 22-M

L’alcalde d’Alàs i Cerc ha estat des del 1999 Bartumeu Majoral. L’equip de CIU va aconseguir les darreres eleccions cinc regidors, enfront dels 2 del Progrés del Pirineu-Progrés Municipal.

En les eleccions del pròxim 22 de maig, hi concorren dues candidatures. Bartumeu Majoral torna a encapçalar la de CIU, mentre que Josep Alfonso Sánchez és el cap de llista de Progrés del Pirineu-Progrés Municipal. Progrés del Pirineu renova així el fins ara representant del partit, Joan Soldevila, que havia estat també batlle del municipi.

Propostes

CIU

CIU defensa en aquests comicis del 2011 l’aval de la feina feta els últims anys. El candidat a la reelecció, Bartumeu Majoral, remarca en el balanç de la darrera legislatura l’adequació que s’ha dut a terme en els carrers i vies del municipi, a més de les portades d’aigua en alguns dels pobles del terme. Un altre punt que subratlla la federació nacionalista és la construcció de locals socials, com el d’Ortedó o Cerc.

En relació amb els pròxims 4 anys, Majoral manifesta que l’objectiu és continuar garantint serveis bàsics, tot afegint aspectes com la inversió a l’escola d’Alàs, que ha passat de 4 a 12 alumnes i l’any que ve podria disposar de menjador escolar. L’escola necessita una reforma. El programa electoral també contempla el suport al turisme com a mitjà de desenvolupament del municipi, a través de rutes de senderisme i amb la potenciació del medi ambient. Per últim, el candidat de CIU proposa la creació d’un transport a la demanda amb viatges diaris.

Partit del Progrés del Pirineu-Progrés Municipal

Per la seva banda, el Partit del Progrés del Pirineu-Progrés Municipal advoca per un Ajuntament que sigui “més obert i transparent”. Així, el candidat del grup municipal, Josep Alfonso, demana “un canvi” al consistori alturgellenc que faci possible que els representants polítics estiguin “més a prop de les persones”. Progrés Municipal aposta per dotar tots els pobles dels serveis bàsics i descarta en l’actual conjuntura econòmica plantejar grans infraestructures.

Candidatures

Convergència i Unió (CIU)

1. Bartumeu Majoral Moliné
2. Mari Carmen Ribó Domenjó
3. Joan Ol Planas
4. Elisabet Porté Betriu
5. Ramón Rivera Casanovas
6. Jordi Ribó Ortodó
7. Francesc Josep Casal Jorquera
Suplents
1. Francisco Miró Puigdemasa
2. M. Urgell Isús Julià
3. Pilar Isern Soldevila

Progrés del Pirineu – Progrés Municipals

1. José Miguel Alfonso Sánchez
2. Albert Formentí Espuñes
3. Enric Sirvent Faus
4. Jordi Julià Simon
5. Jordi Fanés Solans
6. Albert Soldevila Travé
7. Francesc Xavier Guitart Isern
Suplents
1. Fernando Muga Infante
2. Xavier Martí Pujol
3. Maria Rosa Pagès Valls

Mostrar formulari de contacte