Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 22-M: Municipi de Coll de Nargó

Eleccions 22-M: Municipi de Coll de Nargó

Benito Fité (CIU) opta a la reelecció, mentre que Rafel Ferré repeteix per ERC i vol tornar a ser decisiu  Progrés Municipal renova candidatura amb Montse Ramoneda i la llista de la Federació d'Independents de Catalunya la torna a encapçalar Josep Remolins  
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
17/05/2011 12:36

MUNICIPI DE COLL DE NARGÓ

Extensió:
153,72 km2
Població:
619 habitants

Al terme de Coll de Nargó, que ocupa un extens territori a la part sud-oest de la comarca, hi predomina el bestiar boví, majoritàriament de llet tot i que el de carn va guanyant terreny. Entre els conreus, a més de les terres de pastura, cal destacar les plantacions de patata i alguns cereals. Els últims anys ha anat creixent el sector de serveis, especialment els relacionats amb el turisme: restaurants, hotels i residències-casa de pagès. El municipi disposarà pròximament d’un nou museu sobre els dinosaures.

El nucli més poblat és la vila de Coll de Nargó, cap del municipi. La resta d'habitants del terme viuen entre els altres cinc pobles que conformen el municipi: Montanissell, les Masies de Nargó, Valldarques, Gavarra i Sallent.

(Informació: Consell Comarcal de l’Alt Urgell)

Eleccions 22-M

Benito Fité, després de quatre anys al capdavant de l’alcaldia, encapçala de nou la candidatura de CIU. Esquerra Republicana, que ha format govern amb la federació nacionalista durant els últims quatre anys, repeteix amb Rafel Ferré. Progrés Municipal, en canvi, renova llista amb Montserrat Ramoneda. La Federació d’Independents per Coll de Nargó, que va aconseguir un representant el 2007, torna a estar liderada per Josep Remolins.

Propostes

CIU

El candidat a la reelecció, Benito Fité (CIU), destaca que durant la legislatura que ara acaba s’ha fet “molta feina”. Així, l’alcaldable de la federació nacionalista a Coll de Nargó recorda que s’ha dut a terme la millora de serveis i l’adequació de carrers i vies de molts nuclis del municipi. També assenyala que el projecte estrella dels darrers quatre anys ha estat l'edifici Dinosfera. L’assignatura pendent per al proper equip de govern serà la museïtzació de l’espai i la posada en marxa d’una sala annexa amb tallers i activitats dirigides als escolars que visitin l’equipament. Segons comenta Benito Fité, “tot el projecte requerirà de forma irrenunciable d’un pla de màrqueting per fer viable la iniciativa”.

CIU planteja el programa electoral amb una voluntat de continuïtat, amb projectes basats també en la millora de les comunicacions. Malgrat tot, Fité reconeix que fer créixer el municipi en una etapa econòmica com l’actual serà “difícil” i caldrà tocar de peus a terra “sense renunciar a treballar per anar endavant”.

ERC

També ERC, encapçalada per Rafel Ferré, vol donar continuïtat a la feina feta des de l’equip de govern en la darrera legislatura. Entre els projectes que es planteja impulsar la formació republicana destaca la continuació de l’electrificació de Sallent, l’arranjament de la zona de l’horta i la construcció d’un camí perimetral que vorejarà el pantà, la posada en marxa de l’edifici Dinosfera i la creació d’una associació pirinenca per a la promoció turística del món dels dinosaures. ERC es marca com a objectiu principal crear ocupació al municipi, amb propostes com un alberg o un petit geriàtric.

Progrés Municipal

En relació amb Progrés del Pirineu-Progrés Municipal, Montserrat Ramoneda, manifesta que la candidatura que s’ha configurat per renovar el consistori està formada per gent “amb empenta i molt treballadora”. Així, l’eslògan del partit és “Ara, a Nargó, les coses clares”. Segons afirma Ramoneda, “en temps de desunió i manca d’informació, cal reivindicar la transparència”. La prioritat de la cap de llista de Progrés és “fer el possible perquè la gent recuperi la il.lusió i visqui contenta, sense grans promeses electorals”.

Federació d'Independents de Catalunya

A Coll de Nargó, Josep Remolins, que encapçala una llista d’independents sota les sigles de la Federació d’Independents de Catalunya, reivindica l’atenció als petits nuclis. Remolins planteja com a prioritat solucionar problemes a les vies de comunicació i evitar que es deixi de banda certs pobles en detriment dels nuclis més poblats.

Candidatures

Convergència i Unió (CIU)

1. Benito Fité Vergé
2. Josep Albert Aubet Guàrdia
3. Jordi Solà Serra
4. Lluís Ribes Masana
5. Josep Ros Coll
6. Manel Nadal Fàbrega
7. Lídia Colom Sala
Suplents
1. Jaume Pujol Blanch
2. M. Àngels Vidal Fons
3. M. Carmen Puig Panella

Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal

1. Rafel Ferré Moreno
2. Ernest Garcia Ferràs
3. Ramon Miró Bertran
4. Josep Perpiñà Daura
5. Àngela Alís Bertran
6. Laura Bentanachs Coll
7. Àngel Vidal Capdevila
Suplents
1. Núria Nadal Fàbrega
2. Francesc Martín Ferré

Progrés del Pirineu-Progrés Municipal (Progrés-PM)

1. Montserrat Ramoneda Ballester (Independent)
2. Teresa Martínez Miquela (Independent)
3. Sergi Ubach Peralba (Independent)
4. Manuel Garrabou Forné (Independent)
5. Enric Ramoneda Gregori (Independent)
6. Josep Peralba Pellicer (Independent)
7. Consuelo Buchaca Peralba (Independent)
Suplents
1. Mercè Bach Puig (Independent)
2. Raquel Torrent Ventoldrà (Independent)

Federació d’Independents de Catalunya (FIC)

1. Josep Remolins Picoy
2. Domingo Pujantell Pubill
3. Manuel Perdigues Farré
4. Laura Salvadó Lecha
5. Luis Bentolrà Boix
6. Maria Ros Cirera
7. Vicente Butxaca Fàbrega

Mostrar formulari de contacte