Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 22-M: Municipi de Montferrer i Castellbò

Eleccions 22-M: Municipi de Montferrer i Castellbò

CIU té garantida l'alcaldia, ja que es presenta en solitari Jordi Calvet rellevarà Ramon Fierro, que continuarà formant part de l'equip de govern  
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
16/05/2011 11:55

MUNICIPI DE MONTFERRER I CASTELLBÒ

Extensió:
177,46 kms2
Població:
1081 habitants aprox.

L'agricultura i la ramaderia es mantenen com la principal activitat econòmica del municipi, tot i que el sector de serveis ha crescut considerablement aquests últims anys. Aquest augment es veu reflectit en els establiments hotelers i de restauració, situats a la part més baixa del terme, i en l'estació d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm. També es compta amb un golf a Aravell. A més, dins del terme hi ha una serradora.

Montferrer i Castellbò és també el municipi amb més nuclis de població de la comarca: Alvet, Aravell, Avellanet, Bellestar, Canturri, Carmeniu, Casso-vall, Castellbò, Castellnovet, Guils del Cantó, Montferrer, Pallerols, Sant Andreu, Santa Creu, Sarcèdol, Saulet, Seix, Solans, Turbiàs, Vilamitjana i Vilarrubla, a més dels despoblats de les Eres, Sendes i Solanell.

Com gairebé tots els municipis de la comarca, Montferrer i Castellbò ha patit, des de mitjan segle XX, una forta davallada de població. Aquests últims anys s'ha començat a recuperar en els nuclis situats a la part més baixa del terme, mentre que a la resta s'ha aturat el procés regressiu.

(Informació: Consell Comarcal de l'Alt Urgell)

Eleccions 22-M

Juntament amb Bassella, Montferrer és un dels municipis de l’Alt Urgell on s’ha presentat una única candidatura. CIU canviarà, però, d’alcalde. Ramon Fierro cedeix el relleu a Jordi Calvet, que fins ara havia format part també de l’equip de govern.

Calvet ja ha avançat que l’objectiu del seu grup serà "continuar treballant amb il.lusió i sense endeutar el municipi". El futur alcalde destaca del programa electoral que no assumeix compromisos impossibles, tenint en compte que es dependrà de les transferències de capital d'altres administracions.

El que sí intentarà l’equip de govern és buscar iniciatives perquè la gent pugui quedar-se al territori. Calvet valora positivament la planta de biomassa i espera que que el Parc Natural de l'Alt Pirineu aporti també noves oportunitats per al municipi.

A l’entitat municipal descentralitzada de Castellbò, repetirà com a alcalde pedani Antoni Navinés.

Candidatures

Convergència i Unió (CIU)

1. Jordi Calvet Vila
2. Ruben Garcia Luaña
3. Francesc Gómez Obejo
4. Antoni Navinés Miró
5. Ramon Fierro Rugall
6. Albert Marquet Lucaya
7. Montserrat Caminal Rabasa
8. Josep Ullés Fons
9. Joan Baró Gannau
Suplents
1. Maria Teresa Duró Martell
2. Carles Solans Castells
3. Amèlia Obejo Lozano

ENTITAT MUNICIPAL DESCENTRALITZADA DE CASTELLBÒ

Convergència i Unió

1. Antoni Navinés Miró

Mostrar formulari de contacte