Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 22-M: Municipi de Peramola

Eleccions 22-M: Municipi de Peramola

Joan Pallarès opta a la reelecció per CIU, mentre que Fermí Tordesillas (Progrés Municipal) intentarà recuperar l'alcaldia Francesc Gualdo, del PP, és el candidat més jove de la demarcació de Lleida
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
20/05/2011 08:31

MUNICIPI DE PERAMOLA

Extensió:
55,85 km2
Població:
379 habitants

La base agrícola i ramadera de Peramola, centrada en bestiar boví i porcí, s'ha diversificat amb una creixent incidència del sector de serveis, especialment els adreçats al turisme: hostaleria i restauració, excursionisme, avalats per l'atractiu entorn natural. Vora el Segre hi ha una gran piscifactoria.

La majoria de la població viu a la vila de Peramola, cap del municipi, i la resta als nuclis de Cortiuda, Nuncarga i Tragó.

(Informació: Consell Comarcal de l’Alt Urgell)

Eleccions municipals

Joan Pallarès va fer-se el 2007 amb l’alcaldia del municipi de Peramola, a la qual opta de nou enguany com a cap de llista de CIU. Per la seva banda, l’exalcalde Fermí Tordesillas encapçala un cop més la llista del PSC-Progrés Municipal, mentre que el Partit Popular, amb el jove Francesc Gualdo al capdavant, que es presenta com a alternativa a la bipolarització. ERC, que ara fa quatre anys va presentar llista, no té candidatura en aquest comicis.

Els resultats el 2007 van donar 4 regidors a CIU i 3 al PSC-PM, amb tan sols 21 vots de diferència.

CIU

L’alcaldable de CIU, Joan Pallarès, es mostra satisfet pels projectes que s’han tirat endavant durant la darrera legislatura i que han suposat “millores importants per la municipi”. Malgrat la crisi econòmica, des de la federació nacionalista es recorda la rellevància d’obres com la del centre cívic de Tragó, la pavimentació de carrers, la millora de la carretera de Cortiuda o bé el Camí de les Fonts.

Pel que fa a les inversions pendents, Pallarès recorda la necessitat d’arranjar el camí de la Capella, la construcció d’un local per a la gent gran i la culminació de l’històric reg de Peramola. A la zona parcel.lària també s’hi vol instal.lar una bàscula per evitar desplaçaments a Oliana o Ponts.
El candidat de CIU, que presumeix de dèficit zero al consistori, espera durant els pròxims quatre anys “adequar el municipi a les persones que hi viuen”.

PSC-Progrés Municipal

Fermí Tordesillas, de Progrés Municipal, es marca com a objectiu principal recuperar l’alcaldia, que va ocupar durant vuit anys. El candidat peramolí creu que aquests últims anys s’ha fet des de Progrés una oposició constructiva i que ara cal donar de nou un cop de timó per aconseguir “més transparència” a l’Ajuntament i més col.laboració amb els representants municipals, “siguin del color que siguin”.

Tordesillas destaca en el seu programa electoral l’impuls definitiu al reg de Peramola, aturat a causa de la crisi econòmica, i una millor gestió dels locals públics. Així mateix, des de Progrés s’aposta per fer un centre de dia per a la gent gran al municipi i posar en valor el patrimoni arquitectònic de Peramola.

PP

Francesc Gualdo Sangrà, amb només 19 anys d’edat i membre de Noves Generacions, afronta aquestes eleccions amb “il.lusió” i amb l’objectiu de treballar al servei del municipi per millorar-ne la situació actual. El jove candidat popular proposa avançar en les obres del reg i continuar la millora dels camins del municipi.

Gualdo, el candidat més jove de la demarcació de Lleida, també aposta per una economia i gestió municipal “transparent” durant tota la legislatura i opina que “cada habitant es mereix el millor tracte”.

Candidatures


Partit dels Socialistes de Catalunya-Progrés Municipal (PSC-PM)

1. Fermí Tordesillas
2. Francesc López Bach (Independent)
3. José Roca Sala (Independent)
4. Antoni Bach Freixes (Independent)
5. Ricard Codina Miquela (Independent)
6. Carmen Buenaventura Pons (Independent)
7. Miquel Bach Porredon (Independent)
Suplents
1. Carlota Roca Villa (Independent)

Partit Popular (PP)

1. Francesc Gualdo Sangrà
2. Ivan Núñez Orrit (Independent)
3. Antoni Puig Isant (Independent)
4. Neus Gracia Jubilla (Independent)
5. Tomás Sabartrés Artigues
6. Jordi Puga Estevez (Independent)
7. Maria Carmen Sangrà Soriguera (Independent)

Convergència i Unió (CIU)

1. Joan Pallarès Oliva
2. Dolors Espluga Espluga
3. Juan Puig López
4. Jaume Angrill Esteve
5. Josep Bonet Calderó
6. Pere Soler Batista
7. Albert Codina Inglavaga
Suplents
1. Pere Bach Casafont
2. Joaquim Junyent Armengol
3. Josep Espluga Espluga
4. Salvador Vergès Majoral
5. M. Cinta Pia Roca
6. Antoni Segon Canal
7. Carles Pallarès Orrit
8. Andreu Orrit Estany

Mostrar formulari de contacte