Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eleccions 22-M: Municipi de Ribera d'Urgellet

Eleccions 22-M: Municipi de Ribera d'Urgellet

Antoni Capdevila, alcalde del municipi des del 1991, opta a la reelecció per CIU Joan Guitart (ERC-Acord Municipal) i Juan Carlos Donaire (PP) encapçalen les candidatures que aposten pel canvi
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
20/05/2011 10:15

MUNICIPI DE RIBERA D’URGELLET

Extensió:
104,90 km2
Població:
982 habitants

Al terme de Ribera d'Urgellet hi ha algunes de les explotacions ramaderes més grans i modernitzades de la comarca, amb extensos prats de pastura. L'activitat econòmica s'ha anat diversificant amb l'obertura de diversos establiments de restauració i allotjaments rurals. També en destaca una coneguda formatgeria.

Travessen el terme les carreteres generals C-14 i N-260, a tocar de les quals hi trobem els nuclis més poblats (el Pla de Sant Tirs, Arfa, Adrall i la Parròquia d'Hortó). A Castellar de Tost i Montan s'hi arriba per carreteres locals asfaltades.

Eleccions municipals

Antoni Capdevila, alcalde de Ribera d’Urgellet des de l’any 1991, opta a la reelecció amb Convergència i Unió. Com a novetat al municipi, Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal presenta candidatura, encapçalada per Joan Guitart. El Partit del Progrés al Pirineu-Progrés Municipal enguany no es presenta. Per part del Partit Popular, Juan Carlos Donaire Mena n’és l’alcaldable.

Aquests últims quatre anys, CIU ha comptat amb 4 regidors a l’Ajuntament, enfront dels 3 de Progrés Municipal.

Candidatures

CIU

Antoni Capdevila fa un balanç positiu de la legislatura que acaba. En aquest sentit, destaca de forma especial la construcció del pont d’Arfa, que espera que en breu estigui enllestit. Per l’alcaldable de CIU, “cal conservar el que tenim i treballar per no haver de prescindir de serveis”. Així, opina que caldrà esperar quina serà l’aportació de les administracions a partir del 22-M per dur a terme els projectes que hi ha endegats al municipi.

Entre les iniciatives que han de continuar la pròxima legislatura, remarca la rehabilitació de l’església de Sant Martí de Tost, la instal.lació d’una planta de biomassa al terme i la portada de llum per tenir un embrancament a Arfa i Adrall amb ADSL.

Capdevila apel.la a la responsabilitat dels veïns per votar “en llibertat” i per tal que ningú “es baralli”. I hi afegeix: “M’agradaria que després del dia 22 la gent es parli i no hi hagi aldarulls”.

PP

El candidat del Partit Popular, Juan Carlos Donaire, planteja com a prioritats en el seu programa electoral el suport a la pagesia, el foment del comerç local i la implantació d’empreses i indústries sostenibles amb l’objectiu de crear ocupació. En un altre ordre de coses, la candidatura popular es planteja millorar el transport escolar i donar suport a la gent gran garantint un metge d’assistència domiciliària.

Donaire puntualitza que és un candidat independent i que la seva trajectòria “comença i acaba al municipi”. Assegura que defensarà les seves propostes a través del diàleg.

ERC-Acord Municipal

El candidat d’ERC-Acord Municipal, Joan Guitart, explica que l’objectiu de la seva candidatura és oferir la possibilitat d’un canvi de tarannà al municipi, basat “en una altra manera de fer i de treballar des de l’Ajuntament, amb més transparència, més diàleg i més debat, buscant el consens i la proximitat”. Guitart remarca que l’equip que encapçala està format per gent “independent, jove i il.lusionada” que creu en la política.

En relació amb el programa electoral, ERC aposta per gestionar els diners públics “amb rigor, austeritat i sentit comú”. Guitart subratlla que “no és el moment de grans projectes sinó de treballar el dia a dia: consolidar i potenciar el que ja hi ha i intervenir en els aspectes que cal millorar”.

 

Candidatures

Convergència i Unió (CIU)

1. Antoni Capdevila Terradellas
2. Jesús Dòria Parramon
3. Josep Maria Ribes
4. Maria Majoral Isal
5. Maria Josep Puigverd Bonfill
6. Josep Cerdà Pascuet
7. Maria Rosa Majoral Roca
Suplents
1. Pere Sinfreu Alrich
2. Tomàs Farré Vidal
3. Albert Gomà Grau
4. Purificación Martín Monge
5. Felipe Esteruelas Ventura
6. Albert Salvadó Caminal

Partit Popular (PP)

1. J. Carlos Donaire Mena
2. Federico Fernández López
3. Paquita Martín Suárez
4. Judith Boiria Díaz
5. Milka Miroslavova Michova
6. Antonio Joaquim Meneses
7. José Rabasa Roqué

Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (Esquerra-AM)

1. Joan Venanci Guitart Pubill
2. Josefa Lladós Torrent
3. Montserrat Ramon Solanellas
4. Eduard Lladó Pons
5. Carlos Fenés González
6. Rafel Andrés Graell
7. Raquel Pubill Monasterio
Suplents
1. Gerard Sala Cava
2. Vicent Roca Piqué

Mostrar formulari de contacte